Blauwe Ruit 122 Km

Vandaag de “Blauwe Ruit” gedaan. De Blauwe Ruit is een fietsroute in de “Eurometropool”, Kortrijk-Doornik-Lille, regio en loopt langs de Leie en de Schelde en de kanalen tussenin die deze verbinden. Ik deed ze al eens eerder maar dat was alweer een hele tijd geleden, 12 juli 2020 https://dannyc2018.com/2020/07/12/blauwe-ruit-116-km/ ,dus vond ik dat het wel eens opnieuw kon. De aanduidingen in Frankrijk blijven wel zwaar ondermaats, de GPS route is dus wel aangewezen. Ik geloof ook wel dat vooral Kortrijk de motor achter het project was. Het “Canal de Roubaix” is echter echt wel de moeite, ook al loopt ze af en toe door wat drukker stedelijk gebied en was ze vandaag plots afgesloten. Ik kon er gelukkig wel vlot over een parallelweg vlakbij.
Zowat elke waterweg en -plas in België heeft tegenwoordig wel schildpadden maar in de zijarm van het kanaal Kortrijk – Bossuyt, in het oude kanaal dus, swingt het echt wel de pan uit.

https://www.strava.com/activities/9002986136

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s