Blauwe Ruit 116 Km

Ik fietste vandaag de Blauwe Ruit / Carré Bleu. Ik had de bordjes al eerder gezien maar had geen idee wat het was, tot ik er onlangs een artikel over las. De Blauwe Ruit is een fietsroute langs waterwegen in de Eurometropool regio, Kortrijk – Doornik en Rijsel dus. De route loop langs de Leie, het Kanaal van Bossuyt, de Schelde, het Spierekanaal, het Kanaal van Roubaix en langs de Deûle terug naar de Leie. In Frankrijk liet de bewegwijzering het zwaar afweten maar gelukkig had ik ook de GPS route gedownload, anders had ik het niet gehaald.
Al bij al was het wel een mooie, interessante rit. Het stuk langs het Kanaal van Roubaix was een openbaring, een mooie groene lijn in wat toch eerder als een grijze regio bekend staat. De rit is wel niet racefiets geschikt, vrijwel het hele Franse deel is eerder gravelweg. Het is met dikke banden wel heel goed fietsbaar, en zoals gezegd ook mooi, maar op de racefiets zou ik het toch niet zo genieten. Met dikke banden is het met de aan- en uitloop van en naar Ieper inbegrepen dan weer een best stevige rit.

https://www.strava.com/activities/3751206328

Een gedachte over “Blauwe Ruit 116 Km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s