8,5 Km en een beetje reizen

Vandaag weer teruggekeerd naar de Westhoek. De trein was daarbij weer een behoorlijk stukje reizen. In Herentals trof ik de trein die in Berchem aansluit met die naar Ieper/Poperinge met een verschil van 58 minuten, volgens schema kom ik er aan op *.45 terwijl die naar Poperinge vertrekt om *.43 . In zo’n geval neem ik in Berchem nogal eens de trein naar Oostende van *.12 om dan in Gent over te stappen, daar heb ik tijdens die overstap dan net de tijd om in het station een, fastfood, wok te eten. Vandaag reed er om *.12 wel geen trein naar Oostende maar gewoon eentje naar Gent, wegens werken aan het spoor tussen Gent en Brugge. Later bleek in Gent dat er vandaag ook geen trein reed naar Poperinge, zonder verder enige reden. Het is een hatelijke gewoonte van de NMBS om dan over te gaan naar het plaatsen van de laatste halte de trein in plaats van de voorziene eindbestemming. Een minder geoefend of internationaal reiziger, bijvoorbeeld een toerist voor Ieper, heeft dan geen flauw idee van wat er gaande is, hij weet mogelijk wel dat hij de trein naar Poperinge moet nemen maar vindt daar geen spoor van terug op enig infobord en uiteindelijk maakt de vervangbus ook gewoon deel van het traject. Even voor aankomst in Kortrijk werd dan toch, voor het eerst, aangekondigd dat er verder een vervangbus zou rijden, vanaf de achterkant van het station. Het helpt dan wel als je al weet welke kant de achterkant is. Aan die achterkant hing er aan een paal een bordje met de vermelding “vervangbus”, alleen stond er geen bus en kwam er ook direct geen opdagen. Er verscheen wel even iemand met een “assistence” jasje maar die scheen ook niet erg te weten wat er gaande was en verdween ook al vrij snel terug. Ook na een kwartier verscheen er nog geen bus en na een half uur ook niet. Een uur later kwam er dan een andere “assistance” samen met iemand met een NMBS uniform. Veel informatie hadden zij ook niet maar volgens hen had er door een “mis-communicatie” het vorige geen bus gereden. Precies op het volgende vertrekuur verscheen er deze keer dan inderdaad toch een bus, nu wel voor een dubbele lading passagiers natuurlijk. Gelukkig werd de vervanging uitgevoerd door De Lijn, die zijn voorzien op staanplaatsen. Een chauffeur van een burgerbus, weet ik uit vorige ervaringen, neemt geen staande passagiers mee en dan zou de helft dus nog langer moeten wachten. Uiteindelijk kwam ik met 1u40 extra aan in Ieper. Het viel me bij de hele historie wel op hoe rustig iedereen bleef.

https://www.strava.com/activities/8990796635

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s