Chiang Mai 20 Km

Ook voor vanochtend had ik weer een ritje geboekt. De rit begon en eindigde deze keer vrijwel in het centrum van Chiang Mai en ging richting de oude stad. De oude stad dateert uit de 12e eeuw maar werd in de 13e verlaten, waarschijnlijk na gevechten, om enkele kilometers verder opnieuw te beginnen. Vermoedelijk in de 17e eeuw verdwenen de restanten van de stad onder de modder na grote overstromingen. Men wist van het bestaan van de stad uit oude geschriften maar de locatie werd pas in de jaren 80 van de vorige eeuw toevallig ontdekt bij de bouw van een nieuwe school. Men vermoed nog veel meer onder de grond maar een groot deel is bebouwd en men gaat niet zomaar slopen om te gaan zoeken.
Na de rit bleef ik nog een tijdje hangen in het centrum en vond daar natuurlijk nog een hele reeks tempels 🙂 . Ik bezocht ook nog een laatste “Cafe Amazon”, tenzij er ergens op een luchthaven nog eentje zou zijn.
Zo was mijn laatste dag Thailand nog behoorlijk gevuld. Morgen begint de lange, heel lange reis terug.

https://www.strava.com/activities/8383976178

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s