Thuis

Na een heeeel lange reisdag ben ik eindelijk thuis, bij moeder in de Kempen thuis.
Er was weinig lachen bij Thai Smile. Net als bij de heenvlucht was er ook nu weer wat uitstel en extra vertraging. Bovendien konden ze mij niet verder inchecken bij Singapore Airlines, ze behoren nochtans bij dezelfde “Star Alliance” club. Het betekende dat ik in Bangkok mijn tas en fiets moest oppikken en er nog eens van Domestic Arivals op verdieping 2 naar International Departures op verdieping 4 moest trekken, om daar ook nog eens de check-in procedure te doorlopen. Ik had er ruim de tijd voor maar het is toch een extra last in een omgeving waar iedereen met van alles bezig is behalve zijn omgeving 🙂 . Langs de positieve kant, ik had voor deze korte vlucht een “economy plus” ticket. Voor de zitruimte maakt het op zo’n korte vlucht geen verschil maar het geeft dus wel toegang tot de lounge, priority boarding, betere maaltijd, priority bagage en priority deboarding. Ik heb geen idee hoeveel extra dit kostte, de reisagent heeft de tickets geregeld, maar ik zou er wel kunnen aan wennen. Jammer genoeg bleef het beperkt tot het eerste vluchtje, op de lange vlucht zou de extra natuurlijk gevoelig meer zijn 🙂 .
In Singapore kwam ik al volop in Holland terecht. Ook Singapore Airlines vloog met wat vertraging naar Amsterdam. Op Schiphol duurde het “wat langer” om de bagage op de band te krijgen, een uurtje langer om precies te zijn. Even was er ook een lichte paniek toen op het scherm verscheen dat de laatste bagage op de band was en er nog een hele groep mensen stond te wachten. Het bericht bleek echter voorbarig, er moest nog een lading komen.
Er zijn nog steeds werken op het Nederlandse spoor, waardoor ik in Rotterdam nog een extra overstap had. Daar voelde ik ook voor het eerst de weersverandering, met een snedig windje over het perron.
Uiteindelijk kwam ik om 13 uur thuis, precies 34 uur na het vertrek uit mijn hotel. Het goedkopere ticket staat in de luchtvaart niet noodzakelijk voor de kortere vlucht 🙂 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s