“The Creek” 63+43 Km

Ik vond het echt een leuk hutje gisteren maar het had ergens in een bos moeten staan in plaats van langs de grote weg, zingende vogels storen een stuk minder dan voorbij donderende (vracht)wagens 🙂 .
Vandaag liet ik de rivieren achter mij, er moest dan ook nog eens echt geklommen worden. Een lange klim maar niet te steil, ééntje die ik ook in de huidige omstandigheden nog wel kan genieten. Het deed wel deugd om nog eens met plezier een berg op te fietsen 🙂 . Met 20° en geregeld schaduw was het ook best koel tijdens de klim. Ik werd in het begin van de klim wel voorbij gefietst door een local, op een mountainbike zonder bagage.
Verder stond de rit in het teken van enkele tempels. Boven op de berg vond ik een witte Chedi met daarachter een wat aparte tempel, zo was ik er nog geen tegengekomen. De Chedi blijkt een monument te zijn voor Khruba Sri Wichai, een monnik uit de 18e eeuw, maar zo zijn er wel meer, de monnik blijkt nogal belangrijk geweest te zijn. Ik kon over de tempel dus verder niets vinden. Een eind verder kwam ik dan bij “Wat Nong Wua Thao” voorafgegaan door een kilometer lange weg omzoomd met zuilen met koeien op. De Wat is schijnbaar opgericht ter herinnering van een reïncarnatie van Boeddha als koe. De bijhorende Chedi, Phra Mahatat Si Wiang Chai, schijnt één van de grootste van Thailand te zijn.
In Li vond ik in mijn beoogde resort niemand thuis. Ik wachtte nog een tijdje, sprak ondertussen ook met een Australische die lesgeeft in de lokale school en ondertussen een jaar in het resort woont, maar besloot uiteindelijk toch een eindje verder naar een ander te gaan. Daar vertelde men me echter dat alles volzet was, het zou de eerste keer zijn maar als ze het zeggen. Ik keerde dus terug naar mijn eerste keuze en wachtte nog wat verder. Toen de manager uiteindelijk thuis kwam, wist die me te vertellen dat alles volzet was! Ik ging dan naar een 3e optie en vond tenslotte nog een 4e maar overal dezelfde mededeling: alles volzet. Li was dus volledig volgeboekt. Misschien dat er links en rechts nog wel een mogelijkheid was, het is niet dat ze het echt kunnen zeggen, maar ik besloot om uiteindelijk maar een eind verder te gaan. Ondertussen had ik ook al enige tijd doorgebracht in Li en ik heb er dan maar even wat tempo ingebracht, het ging door een mooie omgeving met de wat hogere bergen vlakbij maar dat was even van secundair belang. Dat eind verder werd uiteindelijk 43 Km maar daar hadden ze gelukkig wel plaats. Het bleek ook een echte meevaller, mooie huisjes langs een klein riviertje en bij de ingang een mooi koffiehuisje. Na de stevige inspanning heb ik zelfs daar mijn prioriteit gelegd, nog voor de douche. Ik heb geen idee in welk dorp ik ben maar de resort noemt The Creek.

https://www.strava.com/activities/8350527613
https://www.strava.com/activities/8350987986

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s