Sukhothai 38 Km

Om te beginnen, aan iedereen een gelukkig nieuwjaar.
Mijn overgang was erg kalm maar ik heb me toch nog eens getrakteerd. De muur van het restaurant deed overigens ook dienst als gastenboek 🙂 , zo bleek Vandamme hier bijvoorbeeld ook al gegeten te hebben 🙂 . Verder liet ik me door “de tijdloze” begeleiden naar het nieuwe jaar, moderne tijden nietwaar? 🙂
Vandaag ging ik dan dus weer op zoek naar oude stenen. Ik moest er deze keer wel wat verder voor rijden, logeerde ik in Si Satchanalai zowat bij de ingang dan lag die hier wel een eindje weg. Ik kon er wel rustig naartoe langs de fietsroute, niet helemaal verkeersvrij maar wel mooi en rustig.
Deze stenen leken eerlijk gezegd wel een beetje op de vorige 🙂 maar dan wel nog wat groter en indrukwekkender. Sukhothai was dan ook de hoofdplaats van het Koninkrijk van de 13e tot de 15e eeuw. Op zijn hoogtepunt omvatte het Koninkrijk het grootste deel van het huidige Thailand maar eind 14e eeuw begon het uiteen te vallen en in de 15e verviel het tenslotte tot slechts een provincie van een nieuw groot Koninkrijk, Ayutthaya.

https://www.strava.com/activities/8319213680

Een gedachte over “Sukhothai 38 Km

  1. Hey hey danny, gelukkig nieuwjaar van ons allen, goede gezondheid gewenst om nog ” miles and miles” te doen te voet en per fiets!

    Ps zou het J.C. vandamme geweest zijn? 😁

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s