Pak Lay 101 Km

Vandaag de eerste van drie lange, lastige ritten. Niet alleen was de rit op zich al lastig, je kon ook gewoon nergens rustig doorfietsen vanwege het wegdek of nog meer vanwege het ontbreken van het wegdek. De weg is in Laos nergens echt goed maar zo slecht als de weg nummer 4 was het nog niet eerder. Op de ergste plaatsen heb ik een paar keer gewoon voet aan grond moeten zetten omdat ik niet meer vooruit kwam door het springen van de ene steen op de andere. Na een 20 Km kwam ik weer in een brede vallei, met wel nog geregeld een stevige bult in het parcours, en daar werd de weg wel beter. De putten en gaten bleven nog wel maar de volledige onderbrekingen verdwenen wel, voor zo’n 60 Km. Op het einde waren ze er wel weer terug, niet meer zo zwaar en grof als in het begin maar wel steeds storend. Het was vanmorgen overigens wel weer erg mooi om de mist te zien optrekken in de bergen.
Pak Lay is een behoorlijk stadje met opvallend veel, en dikwijls schijnbaar vrij nieuwe, accommodatie. Ik vond ook een behoorlijk koffiehuisje maar moest wel snel tussenkomen om geen ijs in mijn koffie te krijgen, “Iced Coffee” en “Coffee Shakes” zijn hier populairder dan het pure spul. Pak Lay blijkt erg in trek te zijn bij het lokale, Lao en Thai, toerisme. Je zit hier ook terug mooi langs de Mekong.

https://www.strava.com/activities/8230093997

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s