Chiang Mai 47 Km

Vanmorgen begonnen met mijn fiets terug te assembleren en daarna een testritje gemaakt.
Ik deed een uitstapje naar de What Doi Suthep, een tempel boven op een berg even buiten Chiang Mai. Tempels en boeddha’s worden de volgende 2 maanden waarschijnlijk de rode draad doorheen de reis, uiteindelijk misschien tot vervelens toe voor sommigen. Op groepsreizen had ik al wel eens te maken met medereizigers die “templed out” waren maar daar heb ik nooit last van gehad. Ik zie mezelf als niet religieus maar ik houd er wel van in de cultuur historische context, zo houd ik bijvoorbeeld ook van de kapelletjes die je bij ons ziet.
Ik dacht dat Doi Suthep wel makkelijk te navigeren zou zijn maar in “real life” gaat dat echter niet altijd even vlotjes als dat het er op kaart uitziet en eens je wat verkeerd zit is het niet altijd simpel te corrigeren. Vanaf morgen heb ik wel een routeboek om met daarbij te helpen 🙂 . Ik kreeg er vandaag wel een extra verkenning van de campus van de Universiteit van Chiang Mai door 🙂 .
Ik wist dus wel dat hij boven op een berg lag maar niet dat deze berg zo stevig zou zijn. Alleszins ben ik behoorlijk opgewarmd, moest dat hier al nodig zijn 🙂 . Het was ook wel de moeite om er eens voor naar boven te fietsen, al vond ik onderweg de What Pha Lat al even interessant. Hij is niet zo indrukwekkend maar lijkt wat authentieker en alleszins minder commercieel. De omgeving rond Doi Suthep ziet er net zo uit als een bedevaartsoord bij ons. Ook de What Lok Moli, die ik op de terugweg vlak naast Chiang Mai tegenkwam, vond ik wel bijzonder. Die was echt anders dan andere.
De terugweg ging veel vlotter dan de heenweg, zowel het fietsen als het navigeren. Op het einde kreeg ik nog wel wat last van enkel richting straten.
Al bij al toch een geslaagde dag met al direct teveel foto’s. Teveel boeddha’s waarschijnlijk ook 🙂 .

https://www.strava.com/activities/8134245887

Een gedachte over “Chiang Mai 47 Km

 1. Ben al jaren een trouwe volger van je activiteiten.
  Nooit schrik hebben dat je teveel foto’s stuurt.
  Ben benieuwd naar waar je nog zoal zal gaan
  Ik kijk er naar uit…
  Veel plezier Danny, en geniet ervan
  Grtz
  Eddy

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s