Chiang Mai

Het is gisteren toch nog goedgekomen met de fotokolommen.
Bangkok was tropisch heet, met hoge luchtvochtigheid dus en in de loop van de namiddag is er ook nog een stevige onweersbui gepasseerd. Die tropische hitte voel je ook binnen. Je hebt dan 2 keuzes: ofwel laat je de airco uit staan en zwem je in je bed ofwel slaap je met het kabaal en de tocht ervan. Ik probeerde het eerste maar koos toch al snel voor het tweede. Ik zette wel de blazer iets lager en de temperatuur net iets minder laag om kabaal en tocht wat proberen te beperken. Van slapen kwam echter toch nog niet veel terecht, er zat een kleine jetlag in mijn achterhoofd die de hele tijd zei dat het helemaal nog geen tijd was om te slapen ๐Ÿ™‚ .
Vandaag was zonder twijfel de vervelendste dag van de hele reis. Dat zou het sowieso al geweest zijn maat Thai Smile deed er met de glimlach ๐Ÿ˜‰ nog een schepje bovenop.
Om 11 uur werd ik opgepikt om terug naar de luchthaven te gaan. Dat was wat vroeger dan origineel voorzien omdat men mogelijk wat verkeerscongestie verwachtte vanwege een APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) bijeenkomst die momenteel plaats heeft, alsof Bangkok nog wat extra verkeerscongestie nodig heeft ๐Ÿ™‚ . Hoe dan ook, er was geen congestie en ik was dus weer mijn gebruikelijke veel te vroeg op de luchthaven. Tegen dat we moesten vertrekken was er echter nog steeds geen vliegtuig aan onze gate. Schijnbaar was er in de lucht wel congestie vanwege APEC, dat was toch het excuus. Uiteindelijk kwam er natuurlijk wel een vliegtuig maar het was er wel eentje dat nog manueel uit- en ingeladen moet worden en dat duurde een eeuwigheid. Ik werd ondertussen ook wat nerveus over mijn fiets. Die stond buiten in het open en ik zag wat verder weer een namiddag onweertje, dat zou mijn doos bepaald geen goed doen. Ik had echter ook nog een beetje geluk, het onweer passeerde schijnbaar langs de overkant van de luchthaven. Ik kon de spray van de auto’s op weg erlangs erkennen maar aan onze kant bleef het droog. Uiteindelijk vertrokken we met goed 2 uur vertraging richting Chang Mai. Mijn voorziene transfer naar het hotel was daar bij aankomst echter wel netjes op zijn plaats.
Morgen mag het eindelijk echt gaan beginnen.
Dit is een keer veel tekst met weinig foto’s in plaats van andersom, zoals gewoonlijk ๐Ÿ™‚ .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s