“One night in Bangkok”

Mijn reis begon vandaag dus met een lange vlucht van ruim 12 uur naar Singapore. Als je dan de vorderingen volgt op de “total route” pagina, dan gaat dat vliegtuigje toch wel heel traag vooruit. Het valt wel mee dat Singapore Airlines een maatschappij is met voldoende beenruimte en goede service. Er waren nog minstens 2 extra fietsen aan boord, een koppel dat van Bangkok naar Phuket gaat fietsen. Ze zaten de rij voor mij en ik herkende hun “AWOL” (Asian Way Of Life, de touroperator) routeboekje. Daarom vertrek ik, met de fiets, liefst vanop Schiphol, met de fiets op het vliegtuig is daar gewoon routine.
In Singapore volgde een stopover van een kleine 4 uur en daarna dus nog een vlucht een 2 uur terug naar het noorden, tot Bangkok vandaag.
Toen ik, ergens in maart dacht ik, boekte moest je bij het binnenkomen van Thailand nog een covid-test ondergaan en de uitslag daarvan afwachten in een door de overheid gesanctioneerd hotel. Ik had er destijds kunnen op gokken dat dat wel zou overgaan en rechtstreeks naar Chiang Mai boeken maar ik besloot het toch allemaal maar volgens de toen geldende regels te doen en dus zit ik voor 1 nacht in Bangkok. Eigenlijk is dat een beetje een verloren dag want op die ene namiddag doe je eigenlijk toch niets maar anderzijds breekt het toch een beetje de lange reis. Het hotel lag dan ook nog midden in het centrum, wat dus nog een stevig ritje betekende maar met een klein uurtje viel dat nog best mee. Het bleek daarbij voor mij ook nog perfect voor deze namiddag. Zoals al gezegd was ik toch niet van plan om veel te doen op deze reisdag, ik bezocht Bangkok ook al wel eens eerder, maar mijn deftige hotel ligt wel midden in een echt “backpackers” kwartier. Leuk om eens in rond te wandelen en iets lekkers te gaan eten in één van de vele restaurantjes, 2,5 € voor een deftige schotel. Ik ga vanavond allicht nog eens terug maar met een fles bier erbij zal mijn kostprijs wel verdubbelen 🙂 .
In Bangkok stapte overigens nog een extra fietser vanuit Nederland van het vliegtuig. We waren dus met tenminste 5 fietsers onderweg naar Singapore en daarvan zeker 4 ook nog naar Bangkok.
Om de één of andere reden wil wordpress mijn foto’s schijnbaar niet in de gevraagde kolommen te willen zetten 😦 .

Een gedachte over ““One night in Bangkok”

  1. Sawadee kap danny,

    Welkom en geniet van je reis, jammer dat we eens niet samen gezellig aan tafel kunnen!

    Ps : je hebt teveel betaald, we hebben deze middag gegeten voor 35 bath 😂😂🤣, zal wel aan de locatie liggen 😉

    Grtn yathida, kjell, olivia en daphney

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s