Reuver 91 Km

Vanmorgen opgestaan met een overwegend bewolkte lucht en dat zou zo de hele dag blijven.
Ik begon mijn rit met een vergissing van een paar kilometer, ik reed wel mooi terug naar de route maar precies op het kruispunt waar ik ze zou terugvinden maakte ik een verkeerde afslag. Het was pas toen ik aan het volgende knooppunt stond, deze routes lopen altijd samen met knooppunten, en nog steeds geen bordje van maasroute zag, dat het me begon te dagen dat ik een foutje gemaakt had. Aangezien ik aan de andere kant van de Maas moest zijn, en er weinig oversteken zijn, keerde ik dan maar een stukje terug.
Daarna ging het dus in min of meerdere mate langs de Maas verder. Ik geloof dat de route ook zodanig aangelegd is om de veerdienstjes draaiende te houden, vier zou ik er moeten nemen. Toen ik bij Venlo onder de snelweg door ging moest ik even terugdenken aan al die keren dat ik erover gepasseerd was, ik zou niet weten hoe dikwijls in 7,5 jaar in deze kant van Duitsland.
Toen ik het vierde veer naderde merkte ik al vlug dat ik hier niet voor het eerste was. Het moet in 2013 geweest zijn dat ik hier in omgekeerde richting overstak op de heenweg naar de Baltics.
Nu, zoals ik al zei had ik er vier moeten nemen maar bij deze vierde was er een probleem, hij was net in pan gevallen. Als ik in Tegelen niet op zoek was gegaan naar een supermarkt, dan was ik nog aan de overkant geraakt. Dan waren echter wel mijn avondmaal en ontbijt veel beperkter gebleven. Zoals het nu was werd het dus improviseren, niet in het minst omdat ik aan de overkant mijn tentje wou opslaan. Na een kleine “studie” van de situatie ging ik nog een stukje verder langs deze oever van de Maas en zo kwam ik uiteindelijk dus op een camping bij Reuver terecht, letterlijk nog net in Nederland. En zo overschreed ik voor de eerste keer deze trip de 90 Km.
Het laatste stel foto’s zijn hier genomen, terwijl ik mijn potje aan het koken was. Wie zegt dat mannen niet kunnen multitasken 🙂 .

https://www.strava.com/activities/7285776091

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s