Bad Nieuweschans 79 Km

Ik begin vandaag met een foto van gisteren avond vanuit mijn tentje, het was weer erg mooi kamperen.
Vanmorgen nog even noordwaarts gereden, nog één keer naar de zee. Ze werken hier in het noorden trouwens met twee dijken, nog eentje een honderd meter in het binnenland met doorgangen die ze indien nodig kunnen sluiten. Na 12 Km bereikte ik de noordkaap, de noordkaap van Nederland 🙂 . Van hieruit begon dus de weg terug naar het zuiden, al ging het in eerste instantie nog vooral naar het oosten. Het was aanvankelijk ook niet uitermate boeiend, zowel bij Eemshaven als bij Delfzijl ging het in grote maten langs de industrie. Voorbij Delfzijl verscheen er op de dijk plots een oude begraafplaats. De enige restanten van Oterduin, een dorp dan in de jaren zeventig moest wijken voor de dijk en de oprukkende industrie. De gestorvenen mochten op hun rustplaats blijven, de grafzerken werden zorgvuldig teruggeplaatst boven op de dijk. De hand markeert de plaats waar vroeger het kerkje stond. Nog bijzonderder werd het een eind verder. Vijf Waddeneilanden, waar ze er zo graag mee uitpakken, heb ik er naar uitgekeken, naar zeehonden, zonder er eentje te zien om dan hier in de Eemsdelta op een hele kolonie te stuiten!
Kamperen doe ik vandaag dus in Bad Nieuweschans, nog net in Nederland.

https://www.strava.com/activities/7253559429

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s