Uithuizen 62 Km

Het was gisterenavond nog eens echt mooi, kamperen in de natuur onder een blauwe hemel met weinig wind en vogels rondom. Ook vanmorgen was dat nog zo maar de wind zou snel terug stevig aantrekken.
Omdat ik toch de tijd had reed ik, onderweg naar de boot, nog even langs de wadden. Daarmee zitten de wadden erop en ik mag zeggen dat ik het fantastisch vond maar dat kon je vermoedelijk al merken aan het grote aantal foto’s die dagen 🙂 .
Aankomen bij de boot was wel een beetje een shock. Daar stond al een massa volk en een half peloton fietsers, iedereen leek wel Schiermonnikoog te verlaten. De tweede helft van dat peloton zou trouwens ook nog aansluiten. Ik schat dat er toch wel ruim honderd fietsen aan boord gingen, de meesten zonder bagage of met een gewone koffer op de bagagedrager. Die hadden dan aan de andere kant, op de lang parking, een auto staan om verder te reizen. Bagage kan voor het boorden ingeleverd en aan de overkant weer opgepikt worden, zo voorkomt men dat de hele boot overal vol bagage staat. Er zaten ook nogal wat schoolgroepen tussen de passagiers, dat zorgde natuurlijk ook voor de nodige drukte. Ik was dat zo niet gewoon op de veerdiensten.
Ikzelf verspeelde aan de overkant nog een goed twaalf kilometer door niet op te letten. Voor één of andere reden was ik ervan overtuigd dat ik eerst de lange dijk over moest alvorens linksaf te gaan. Aan het eind van die dijk werd me duidelijk dat ik me vergist had, ik had onmiddellijk links moeten gaan. Die eerste zes kilometer waren niet zo erg, die gingen met de wind in de rug, maar die tweede zes moesten dus tegen de ondertussen alweer stevige wind. Dat zou trouwens voor de rest van de rit zo blijven. Aan Noordpolderwjk verliet ik dan de kust om in Uithuizen naar de camping te gaan. Het werd zo een eerder korte rit maar met die wind de hele tijd op de kop vond ik het wel genoeg.
Met de Waddeneilanden liggen nu ook de duinen achter mij. Hier sta ik bij de boer op een mooi grasveld achter wat bomen, waardoor ik tenminste wat minder last heb van de wind.
Dat alles zal je echter pas morgen ontdekken want het ziet er naar uit dat de boer geen netwerk heeft waar ik op kom. Het netwerk is er wel, KPN, maar je wordt verondersteld via een pop-up scherm door te gaan en dat scherm wil niet verschijnen. ’t is te zeggen, het scherm verschijnt wel maar de inhoud niet. Ik heb zo nog op enkele plaatsen zonder problemen gewerkt, geen idee waar hier het probleem ligt.
Ik kreeg zonet echter een lumineus idee, probeer eens via firefox en dat lukte dus wel 🙂 .

https://www.strava.com/activities/7248407974

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s