Ameland 30 en 5 Km

Bij het opstaan scheen nog mooi de zon maar er verschenen ook al wat grijze wolken. Die zouden nog wel gewoon overdrijven maar na de middag zou het toch weer wat gaan regenen. De wind was gewoon op normaal aan zee niveau.
Ik begon met mijn klassieke rondje van het eiland. Het was hoogtij op het wad, daar heb ik als dusdanig dus weinig van gezien maar ook bij hoogtij is het er wel wondermooi. Na de middag, even voorbij halfweg, voelde ik echter mijn achterband stilletjes zachter worden, een eerste lekke band in 14 jaar met dit soort fietsen en banden. Het andere deel van het eiland heb ik dus niet gezien. Omdat het met Rohloff naaf en aandrijfriem nogal een gedoe is met het achterwiel, en omdat ik de mogelijkheid had, besloot ik om ermee naar een fietshersteller te gaan in plaats van er zelf aan te beginnen. Hij kon er niet onmiddellijk aan beginnen maar ik zou hem later op de middag mogen oppikken. Ik ging dan maar te voet verder naar de camping en maakte daar nog een klein toertje over het strand. Daarna restte niets dan met een toch wat bang hartje wachten om de fiets terug te gaan ophalen, je weet tenslotte niet echt wat soort mekanieker het is en in welke mate hij ervaring heeft met Rohloff en aandrijfriem. Hij was wel onderhoudsman bij een fietsverhuurbedrijven dat is op de Waddeneilanden geen big maar huge business, je mag er dan toch enigszins van uitgaan dat hij best wel goed moet zijn. Je kan je dat trouwens niet voorstellen wat het is, fietsverhuur op de Waddeneilanden. Op elk van de eilanden zijn er wel enkele tot behoorlijk veel fietsverhuurders en die hebben elk honderden fietsen rondbollen, het is echt onvoorstelbaar. Hoe dan ook, uiteindelijk heeft de goede man mijn band niet vervangen maar mooi geplakt. Als hij het morgen ook houd is dus alles weer dik in orde.

https://www.strava.com/activities/7232375156

https://www.strava.com/activities/7232390055

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s