Schiermonikenoog 45 Km

Vanmorgen omstreeks 5 uur wakker geworden met regen en bijkomende geluidsondersteuning, gedonder dus. Het begin van enkel uren behoorlijk stevig regenen. De weergoden waren me echter ook weer niet zo slecht gezind, net voor ik mijn tentje moest gaan opbreken stopte het met regenen. In die mate dat ik zelfs onderweg naar de boot nog een extra lusje deed in de andere richting van het eiland. Ik wist nu tenslotte wanneer mijn boot zou vertrekken. De veerdiensten van en naar Ameland zijn echter niet echt zo klokvast, op de weg erheen had hij een vertraging van 10 minuten en vanmorgen waren het er 15.
Aan de overkant maakte ik de hop naar het volgende eiland, Schiermonikenoog, het laatste van de 5 Nederlandse Waddeneilanden. Het was deze keer wel een stevige hop, de boot vertrok 27 Km verder bij Lauwersoog. Ik mocht daarbij weer verscheidene kilometers door de schapenmest rijden, iemand zou die beesten toch eens moeten trainen om het gras te bemesten in plaats van het asfalt. Ondanks de steeds aanwezige dreigende wolken rechts van mij werd het toch een mooie fietsdag, de wolken bleven waar ze waren. Ik heb het zelfs, voor het eerst sinds enige tijd, wel even echt warm gehad.
De boot naar Schiermonikenoog vaart maar 5 maal per dag, om de 3 uur. Het betekende vandaag voor mij even 2 uur wachten. De dreigende wolken bleven overigens boven het vaste land hangen.
Om nog even terug te komen op de fietsverhuur, Schiermonikenoog omvat maar 1 dorpje maar er zijn wel 4 fietsverhuurders aktief. Er is daarentegen maar 1 klein supermarktje, je ziet dus waar de prioriteiten liggen 🙂 . Ik blijf morgen weer een dagje ter plaatse om het eiland te verkennen.

https://www.strava.com/activities/7237763713

https://www.strava.com/activities/7237763070

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s