Nes 86 Km

De foto’s zijn er gisteren uiteindelijk toch doorgeraakt.
Vanmorgen vielen de laatsten van de buien die gisteren avond begonnen waren. daarna werd het wisselend zwaar bewolkt met opklaringen. De wind was ook wat afgenomen, nog niet weg maar wel alweer wat minder. Ik zou er zo wel mee kunnen leven, ’s nachts regenen en overdag droog. Na de middag trok het echter weer helemaal dicht en vanaf half twee zou het toch een uurtje gaan regenen, niets dramatisch maar wel wat onaangenaam natuurlijk.
Tot zover het weerbericht en nu dan de rit. De elfsteden rijdt niet langs de kust verder naar Harlingen maar via de polders erachter. Na 35 Km was ik terug aan de Jumbo in Harlingen en zaten mijn elfsteden erop. Nog een paar dingen over de elfsteden: je kan ze in twee richtingen rijden, groen met de klok mee en blauw tegen de klok in, en ik heb nog nooit zoveel bruggen zien open en dicht gaan als de voorbije dagen. Iedereen lijkt hier met de boot te varen en het zijn allemaal lage bruggen, ook de grotere. Er zijn hier dus nogal wat mensen die hun geld verdienen met in een aquarium te zitten en het verkeer over en onder de brug te regelen 🙂 .
Vanaf Harlingen ging het langs de kust verder naar het noorden, langs de kust en niet de kustroute want die gaat hier ook dikwijls de polders in en dat was niet wat ik wenste. Niet dat ik bij de kust zo dikwijls de zee te zien kreeg want ik reed net achter de dijk. Slechts hier en daar kon ik er even op. Men spreekt dikwijls over de Hollandse koeien maar volgens mij hebben ze hier al zoveel schapen als koeien, ik heb vandaag alweer kilometers door de schapenmest gereden 😉 .
Nu de steden erop zitten was het weer tijd voor de eilanden. In Holwerd moest ik een klein uurtje, 45 minuten voorzien en 10 minuten vertraging, wachten op mijn boot naar Ameland, het volgende Waddeneiland. Aan de overkant moest ik dan nog heel het eiland oversteken om de camping te vinden! 🙂 Zo kwam het dat ik pas een stuk na 5 uur op mijn plaats was, dat is mijn gewoonte niet. Het wordt dan wel lang dag.
Morgen blijf ik hier voor nog eens een rustiger dagje.
Terwijl ik vanavond mijn potje zat te koken ging de zon mooi schijnen en viel de wind vrijwel volledig weg, kamperen was weer terug heel mooi.

https://www.strava.com/activities/7227154500

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s