Harlingen 31 Km

Ik ben nog erg blij geweest met mijn windscherm gisteren, de wind is helemaal niet afgenomen maar daar had ik dus weinig last. De wind is trouwens nog altijd niet afgenomen en nu heb ik er wel last van, hier heb ik geen windbescherming. Een tentje opzetten in die omstandigheden is toch wel een uitdaging. Nu, ik heb de troost dat ik niet alleen ben. We staan met vijf tentjes op het trekkersveldje.
Dan over mijn dag. Ik had gehoopt om iets verder naar het einde te kunnen fietsen maar dat ging niet. Het mocht wel maar met ruim 50 Kg fiets door het mulle duinzand, dat zag ik niet zitten. Ik ging wel nog even naar het strand kijken, ook hier weer gigantisch groot. De strandkant was mooi maar de waddenkant was weer veel boeiender, met veel meer leven.
Doordat ik niet zover heb kunnen fietsen was ik weer wat vroeger klaar, ik kon zo een veerdienst eerder nemen. De overzet ging trouwens op een met een vrijwel lege boot. Het was nochtans een extra dienst, net als de volgende waarop ik voorzien was. Ze waren echter extra voor de mensen richting Terschelling in plaats van terug, hier voor het lange Pinksterweekend. In Nederland duurt dat schijnbaar nog wat langer dan bij ons.
In Harlingen ging het rechtstreeks naar de camping. Die had ik al zien liggen bij de eerste passage, dat was dus makkelijk.
De volgende dagen laat ik de eilanden even wat ze zijn en richt ik me op de steden, de elf Friese steden. Ik ga dus de elfstedenroute doen. Die vertrekt normaal niet van hier maar ik kan hier wel mooi inpikken. Ik kan trouwens niet garanderen dat ik die steden ook in detail zal bekijken.

https://www.strava.com/activities/7206098014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s