Oosterend 28 Km

Net als de dag ervoor zwakte ook gisteren de wind in de loop van de avond af. De zon ging zelfs nog behoorlijk schijnen waardoor het weer even echt leuk kamperen was. Vanmorgen nam de wind echter alweer even snel terug toe.
Ik heb vandaag “geëilandhopt”, al is dat waarschijnlijk geen echt woord. Ik ging dus van Vlieland naar Terschelling.
Ik begon vanmorgen met nog een ritje op Vlieland, voornamelijk op dezelfde wegen als gisteren want zoveel mogelijkheden zijn er op Vlieland nu ook weer niet. Daarna bleef ik nog even in het dorp rondhangen maar ook dat is niet erg groot en dus werd het maar wachten op mijn boot. Mijn hop ging niet met de klassieke veerdienst maar met de kleine Waddentaxi. Ik had daarvoor 2 opties: om half acht, wat ik wel heel erg vroeg vond, of om kwart na drie. Het werd dus kwart na drie. De reden van die twee vaarten is dat het overeenkomt met het begin en het einde van de middelbare school op Terschelling. De hoofdbestaansreden van deze dienst is het naar en terug brengen van scholieren van Vlieland naar Terschelling.
Terschelling is duidelijk alweer een maatje groter en drukker dan Vlieland. Ik blijf hier geen extra dag maar heb morgen wel weer wat tijd voor mijn overzet om het wat te bekijken. Daarom reed ik vandaag nog naar het einde van de weg om een camping te vinden, er zijn er hier weer genoeg. Van hieruit kan ik wat verder de natuur in en daarna rustig naar de boot terugkeren, al zal waarschijnlijk de wind bepalen hoe rustig dat wel is.
Ik vond hier uiteindelijk een mooi plekje achter een grote haag waardoor ik om te kamperen alvast een stuk minder last heb van die wind 🙂 . Ik kan nu ook een cijfer plakken op die wind. We konden op de taxi meeluisteren naar de radio communicatie en die meldde voor de streek een windkracht 7.

https://www.strava.com/activities/7200730379

https://www.strava.com/activities/7200727105

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s