Vlieland 28 en 5 Km

Het is gisteren niet alleen stevig gaan regenen maar ook behoorlijk fors gaan waaien, niet echt aangenaam kampeerweer dus. Tegen de nacht is het wel beginnen verbeteren dus de nachtrust was wel goed.
Vandaag was het overwegend zwaar bewolkt maar droog, er stond wel terug een stevig windje met forse stoten er bovenop. Niet aangenaam op de fiets maar ook niet in de tent.
Vanmorgen fietste ik een toertje rond Vlieland, in zoverre dat het kan. Het westen van Vlieland, de Vlieschors, is afgesloten door Defensie om te gebruiken als doelwit voor schietoefeningen vanuit de lucht.
Piknikken deed ik gewoon aan mijn tentje en na de middag maakte ik nog een wandelingetje op het strand.
Er is op Vlieland maar één dorp en dat is Oost-Vlieland, de rest is allemaal natuurgebied. Toch zag ik op Texel meer vogels dan hier. Het is ook wel dubbel zo groot.
Ooit was er ook een West-Vlieland maar dat is in de 18° eeuw verloren gegaan aan de zee. Het ligt een paar kilometer voor wat nu de westkust van Vlieland is.
Oost-Vlieland is op gebied van inwoners de kleinste gemeente van Nederland maar omdat de wadden meetellen als gemeente is het van oppervlakte 1,5 keer zo groot als Amsterdam.

https://www.strava.com/activities/7194754537

https://www.strava.com/activities/7194792019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s