Vlieland 29 Km

Vandaag dus maar een heel kort ritje. Na goed 16 Km bereikte ik, net voor Zurich, het andere eind van de afsluitdijk en vond ik meteen ook de kustroute terug. Daar heb ik dus 6 dagen over gefietst. Ik volgde de kustroute verder tot Harlingen om daar de boot te nemen naar Harlingen waar ik de boot zou nemen naar het volgende Waddeneiland, Vlieland. Dat gaat echter niet zo makkelijk als naar Texel, naar Vlieland vaart maar 3 maal per dag een veerdienst. Het is ook een stukje langer varen, anderhalf uur namelijk. Er gaan tussendoor ook wel sneldiensten maar die nemen geen fietsen mee, enkel voetgangers. Ik moest dus even wat langer wachten op mijn boot dan in Den Helder. Ik heb nog even een rondje Harlingen geprobeerd maar zo ver ging dat nu ook weer niet. Ik ging dan maar voor een broodje gezond, al is dat relatief met een kwak mayonaise erop, piknikken in het midden van de stad ligt me zo niet 🙂 . Verder was het gewoon nog een uurtje tijdverdrijven.
Op Vlieland ging het rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde camping, waar ik nog net voor de regen mijn tentje kon opstellen. Er rijden hier geen toeristen auto’s, enkel wagens van plaatselijk gebruik. Er staan dus op de camping geen campers of caravans maar de meesten plaatsen zijn wel permanente “glamping” tenten.
Ondertussen zit ik hier dus al een tijdje met het deprimerende geluid van regen op mijn dak maar anderzijds wel blij dat ik er al in zit. Morgen blijf ik hier nog een dag om het eiland te verkennen, hopelijk terug met beter weer.

https://www.strava.com/activities/7189930031

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s