Urk 73 Km

Almere zal toch altijd een smaakje nalaten van een lastige stad met een te duur hotel, al zaten de omstandigheden daar ook wel voor wat tussen. Ook er weer vertrekken was nog niet zo simpel, ook al wist ik nu wel dat zolang ik in westelijke richting bleef gaan het wel zou goed komen. Na een 6 Km kwam ik op plaatsen waar ik gisteren ook al was en na goed 8 Km was ik terug waar ik gisteren had willen eindigen. Toch nog enkele leuke(?) feiten over Almere: het ligt 2 tot 5 meter onder de zeespiegel, de eerste bewoners kwamen er in 1976 en nu is 22% van de bewoners er ook geboren.
Wanneer je verder rijdt is het moeilijk voor te stellen dat dit allemaal kunstmatig ontstaan is door drooglegging met een dijk, dezelfde dijk waar ik vandaag kilometers lang over fietste. Ze creëerden zo niet alleen een lastige stad maar ook een prachtige nieuw natuurgebied, waar na de drooglegging toch nog veel plaats was voor water.
Er was voor vandaag een eerder lichte wind uit zuidwestelijke richting voorspeld maar ik kreeg een eerder stevige wind uit noordwest. De laatste kilometers gingen pal tegen de wind en dat was echt wel vechten. Ik mocht vandaag ook vaststellen dat het ook in Nederland niet altijd de fietshemel is, een klinker fietspaadje langs een mooie asfaltweg. Ik waande me even weer gewoon terug thuis 🙂 .
Op de middag verschenen achter mij weer grijze wolken, en daar was ik na de ervaringen van de afgelopen dagen toch wat nerveus over, maar het zou vandaag wel droog blijven. Zo kan ik dus zonder problemen terug kamperen, vandaag in het vakantiepark ’t Urker Bos. Vakantiepark klinkt nogal zwaar maar ik heb er een mooi en zeer schappelijk geprijsd plaatsje, een volledige ommekeer tegenover gisteren. Terug lekker tussen de vogels ook.
Ik mocht vandaag ook weer eentje van mijn foto “to do” lijstje schrappen, de vos. Ik zie er sporadisch wel eens eentje maar kreeg er nooit eentje in beeld. Tot vandaag dus, deze was wel bereid om mooi naar het vogeltje te kijken 🙂 . Alleen daarom al was de beslissing om over de Flevopolder te komen de goede 🙂 .

https://www.strava.com/activities/7178425603

2 gedachten over “Urk 73 Km

  1. Elke paar dagen blijven we je volgen en lezen we alles aandachtig door, fijne reis maar je mag beginnen terug komen hoor! 🙂

    grtjs yathida, daphney & kjell

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s