Almere 88 Km

Vanmorgen lekker droog mijn weg verdergezet.
Mijn route zou vandaag langs Amsterdam lopen, geen prettig vooruitzicht maar het zou allemaal best meevallen. Ik werd nochtans niet geholpen door diverse wegwerkzaamheden. Die worden dan wel een stuk vooraf aangekondigd als “die dijk of deze brug is onderbroken – volg omleiding letter X” maar dat helpt enkel als je weet wat of waar die dijk of deze brug is. Zonder die kennis helpt het je weinig vooruit en kom je er pas ter plaatse voor staan. Al bij al ging dat echter ook allemaal behoorlijk vlot. Wat ook helpt is dat in het Nederlandse fietsknooppunten netwerk bij elk knooppunt een kaart van de omgeving staat, zo kan je telkens weer even lokaliseren en vooruitzien. Ook mooi s dat ze hier een sluitend systeem van aparte wegwijzers voor fietsers hebben, zelfs langs de fietspaden door bos en duin staat bij vele kruispunten een “paddenstoel” met richtingaanduidingen.
In Naarden, een interessant stevig omwald maar moeilijk fotografeerbaar vestingstadje, bezocht ik de kleinste Albert Heijn van Nederland, zo kondigen ze zelf fier aan. Als het de kleinste van Nederland is dan waarschijnlijk ook wel ter wereld 🙂 . Pas voorbij Naarden merkte ik dat ik niet meer in de richting reed die ik voor ogen had. Ik had me laten leiden door bordjes van de zuiderzeeroute maar die gingen dus niet waar ik heen wilde. Ik besloot om op mijn stappen terug te keren. Later realiseerde ik me dat de zuiderzeeroute waarschijnlijk rond Flevoland rond rijdt terwijl ik er overheen ga. Technisch gezien hebben zij gelijk aangezien de Flevolandpolder gewonnen land is op de vroegere zuiderzee, waar die route dus omheen gaat. Hoe dan ook maakt het niet uit, ik had mijn beslissing genomen.
Ondertussen was het weer terug aan het keren en kwamen er grijze wolken aan maar bij Almere zou ik wel een camping vinden. Ik vond er inderdaad één bij de marina maar die was enkel voor campers, geen faciliteiten voor tentjes. Ze gaf me wel een vage verwijzing naar een “echte” camping een eind verderop. Ondertussen was het echter alweer behoorlijk aan het regenen en ik kwam geen spoor van die camping tegen, ik was ook een beetje blind onderweg. Daarbij begon ik weer tamelijk verzopen te geraken en besloot ik om dan toch maar naar Almere centrum te rijden en weer een hotel op te zoeken. Dat bleek ook al niet evident, de wegwijzers waren hier even wat minder sluitend en dan moest ik in het centrum ook nog een hotel vinden. De eerste twee die ik vond waren dan ook nog volzet. Uiteindelijk vond ik een plek bij Leonardo, nog een stuk duurder dan gisteren maar ondertussen zou ik eender wat aangenomen hebben. Het is wel comfortabel maar mag zo toch niet te lang verdergaan, anders wordt het wel een duur reisje 😦 .

https://www.strava.com/activities/7173950713

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s