Volendam 82 Km

Eerst beginnen met een schrijffoutje van gisteren te corrigeren, het was niet Memenblik maar Medemblik.
Vanmorgen, de eerste keer omstreeks 4 uur, wakker geworden met het geluid van regen op het tentzeil, een vreselijk deprimerend geluid. Bleek ook dat het niet even een buitje was maar een gezapige duurregen. Gelukkig bleek die duur wel eerder beperkt, ik had een mooi afdak om onder te ontbijten en na het ontbijt was de regen gestopt. Hij zou echter de hele ochtend weer herbeginnen, nooit zwaar maar wel telkens weer terug druppels. Op de middag dacht ik dat het dan toch gedaan was, ik had rustig kunnen piknikken en de lucht leek echt op te klaren, maar toen moest het ergste nog komen. Eerst kwamen de buien, met grotere druppels, daarna het onweer en daarop volgde de eerder al aangehaalde duurregen voor de rest van de middag.
Ik begon de rit met een toertje rond Medemblik, het leek me namelijk wel een interessant stadje met wat geschiedenis. Daarna volgde mijn route het water, het is echt wel de makkelijkste route om te volgen 🙂 . In Hoorn zou ik onder betere omstandigheden wellicht ook even rondgereden hebben, dit leek echt wel een leuk plaatsje, maar ik passeerde er net tijdens het onweer en verder dan even schuilen onder een afdakje en een paar fotootjes rond de haven kwam ik niet.
In Volendam koos ik voor de “softy” oplossing. Het leek wel weer wat te beteren maar nat in een nog nat tentje kruipen zag ik even niet zitten. Een hostel bleek er niet te zijn en dus zocht ik een hotel op. Ik logeer nu bij Van de Valk, een beetje buiten mijn prijsklasse maar ik ben blijkbaar toch wat oud geworden om stoer te doen als het niet echt nodig is 🙂 .

https://www.strava.com/activities/7168667466

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s