Memenblik 86 Km

Vandaag weer een rit in twee delen. Voor het eerste deel nam ik een andere, wat langere, route over het eiland. Op de heenweg vaarde de boot om het half uur maar dat was dus een zondag. Op weekdagen varen ze, momenteel althans nog, slechts om het uur, deze keer moest ik dus wat langer wachten. De terugvaart van Texel is trouwens gratis. ’t is te zeggen, aangezien je vanuit Texel toch nergens anders heen kunt verkopen ze in Den Helder meteen retour tickets. Zo moeten ze zich aan de Texelse kant niet druk maken over de verkoop.
Aan de overkant nam ik niet de route rondom Den Helder maar keerde een stuk terug langs de Kust, dat leek me makkelijker en rustiger. Het was ook een stuk langer, merkte ik achteraf.
De logische keuze zou geweest zijn om de afsluitdijk te nemen maar ik had op voorhand al gehoord dat je daar al een tijdje niet mag over fietsen vanwege werken. Er rijdt wel een shuttlebus heen en weer voor fietsers maar daar had ik met mijn bepakte fiets geen zin in, ik zal dus om het IJselmeer heen fietsen. Dat was voor het vertrek trouwens al een optie om, in klokwijzerzin, een rondje rond het meer te maken, met dus tweemaal de afsluitdijk. In de plaats daarvan doe ik het nu dus in tegenwijzerzin en zonder afsluitdijk.
Van de kust weg is het voorlopig gedaan met het overaanbod aan campings, vanaf nu neem je genoegen met wat je krijgt op redelijke fietsafstand. Volgens mijn atlasje zouden er in Memenblik 2 zijn, volgens de infokaart aan het begin van het plaatsje stonden er zelfs 3, maar je moet ze wel vinden. De eerste die ik tegenkwam gaf wel B&B en Bistro aan maar geen camping. De tweede wat verderop vond ik niet. Ik besloot dan maar wat locals te vragen en zij wisten van geen campings, de enige optie leek hun degene die ik net gepasseerd was. Ik ben dus teruggekeerd en vond daar inderdaad een plaatsje op het grasveldje voor enkel cabins die dienst doen als zijn B&B, best een geschikt plaatsje.

https://www.strava.com/activities/7163302720

https://www.strava.com/activities/7163301831

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s