Petten 80 Km

Ik was vanmorgen veel vlugger van de camping op de route dan gisteren van de route op de camping 🙂 .
Ik zit er nu al een paar dagen in maar heb me vandaag toch nog verbaasd over hoe enorm groot die duinenzones hier zijn. Zelfs toen ik bij Zandvoort een heel stuk land inwaarts ging bleef het maar duinengebied. Er zit ook een enorme variëteit in de duinen en ze komen altijd met soundtrack, het vogel gefluit of gekwetter is nooit ver weg.
In een vorig leven ben ik wel eens naar Zandvoort gereden om naar de races te gaan kijken. Vandaag werd er ook duidelijk geracet maar nu reed ik er in een grote lus omheen, tijden veranderen 🙂 .
Ik geloof niet dat de herten van vanmorgen “absoluut” wild zijn. Ze lopen wel volledig vrij rond in enorme gebieden maar die zijn uiteindelijk wel omheind met een afsluiting en wildroosters. Ooit zijn ze dus wel eens uitgezet als natuurlijk begrazers, net als de schapen en geiten gisteren en het vee deze namiddag. Het blijft wel mooi om zien natuurlijk en ze leven wel echt in het wild.
Eindigen deed ik vandaag in Petten en dat ging een stuk vlotter dan gisteren. Ook hier zou een keuze van een viertal campings zijn maar de eerste zag ik liggen vanaf de route en ik heb geen moment getwijfeld. Het is wel weer een wet grotere en drukkere camping maar wel mooi en goed. Enig minpuntje: ik werd er ingecheckt door een stagiair, onder begeleiding maar het duurde wel een eeuwigheid.
Er was minder wind vandaag.

https://www.strava.com/activities/7141393847

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s