Noordwijkerhout 86 Km

Vanmorgen opgestaan met wolken en koude wind. Nu was die wind er al de hele tijd maar hij was nog niet zo fris als nu. Ik vreesde dat ik de kouder wind op de kop zou krijgen, koude komt tenslotte uit het noorden, maar dat bleek toch niet het geval.
Vandaag dus een nieuwe poging om de Maas over te steken. Ik heb gisteren schijnbaar niet goed opgelet, er was wel een omleiding maar de eerste aanduiding stond wel wat ongelukkig. Nog wat ingewikkelder leek het te worden toen de fietsomleiding afgesloten was voor fietsers maar dat viel nog mee, het ging langs twee kanten om een sluis. Uiteindelijk zou ik 8 Km door de haven fietsen om 3 Km te overbruggen. Aan de overkant ging het langs de Maas richting Hoek van Holland. Daar had ik de wind wel schuin op de kop, ik was dan ook blij toen ik die hoek kon omslaan.
Bij Hoek van Holland vond ik de kustroute terug. Daar zat ik in principe al een tijdje terug op maar ze werd hier enkel aangeduid als maasroute. Uiteindelijk is er echter geen alternatief om in Hoek van Holland te komen, de Hollanders geloven waarschijnlijk niet in dubbele bordjes 🙂 .
Voorbij Noordwijk zou ik op zoek gaan naar een camping maar dat liep niet helemaal goed. Ik gebruik een fietsatlasje om mijn route te bepalen en daarop staan ook tentjes op de plaatsen waar campings zouden moeten zijn, deze zijn natuurlijk niet super gedetailleerd. Voorbij Noordwijk was er weer keuze te over en ik ging eerst in de verkeerde richting. Ik vond er wel, zoals voorzien, een viertal campings maar dat waren allemaal gigantische caravan en camper toestanden. Ik zou bij een paar misschien met een tentje ook wel terecht gekunnen hebben maar ik heb het niet geprobeerd. In de plaats daarvan ging ik verder op zoek en vond ik een leuke camping in Noordwijkerhout. Veel dichter bij de plaats waar ik mijn zoektocht begonnen was. De rit had dus een stukje vroeger en korter kunnen afgesloten worden.

https://www.strava.com/activities/7135700583

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s