Akureyri

We begonnen de dag met een wandeling op het water 😉 , op het bevroren meer dus. Het voelt een beetje tegen het instinct om te wandelen op smeltend ijs maar onder die wat smeltende bovenlaag zit natuurlijk nog wel ruim een halve meter. Gisteren werden er, terwijl wij weg waren, nog paardenraces gehouden op het ijs. Na het ijs wandelden we voor de middag nog op de vulkaan.
Na de lunch kwamen we toevallig de hotelbaas tegen die zijn brood voor morgen kwam bakken. Ruim een halve dag in een pot onder de grond en het brood is gebakken.
Na de middag bezochten we nog Dimmuborgir, een oud lavaveld. Daarna werd het stilaan tijd om terug te keren naar Akureyri, het begin van het einde. Morgen nog een bezoekje aan Reykjavik en dinsdag weer naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s