Luik – Namen 79 Km

Vandaag was nog eens een mooie dag om te fietsen, blauwe lucht en niet te warm. De wind was ook nog wat verder doorgedraaid richting oosten, wat me weer best goed uitkwam.
Ik heb vandaag toch weer een uitgestippelde route gevolgd. De Maas komt van Namen naar Luik en die zou ik dus volgen. Langs die Maas loopt ook een “Ravel”, de Waalse tegenhanger van onze Icoonroutes, en die zou ik dan maar volgen. Best dat ik dat besloten had, ik weet niet of ik anders in deze richting Luik uitgeraakt zou zijn. Je zou denken dat het simpel is, je legt een fietspad langs de oever en de toeristen zijn blij. Maar zo werkt het schijnbaar niet, de kronkels die ik heb moeten maken die zou ik zelf nooit gevonden hebben. Ik weet niet in welke mate fietsen langs de grote weg naast de Maas toegelaten was maar het leek me eigenlijk niet. De weg werd overigens wel goed aangegeven. Ik ging wel eens verkeerd, plots zat ik op de Ravel langs de Ourthe, in plaats van de Maas, maar dat was mijn eigen fout. Ik dacht even van het beter te weten dan de bordjes 🙂 .
De Maas liet zich de eerste 30 Km ook niet van zijn fraaiste kant zien, het was een lange zone van zware industrie. Later kwam je af en toe ook nog wel eens een stukje industrie tegen, het ene al wat groter dan het andere, maar het werd niet meer zo dominerend.
Vanmorgen speelde ik nog met het idee van in Huy de Muur mee te pakken. Ik deed hem ooit wel eens in de prehistorie, toen koersschoenen nog zwarte lakschoenen waren met een ijzeren plaatje eronder, maar dus niet recent meer. Uiteindelijk liet ik hem toch maar liggen, ik heb tenslotte niets te bewijzen en al helemaal niet met deze fiets. Om dezelfde reden ben ik ook de Citadel in Namen maar gewoon voorbij gefietst. Die deed ik overigens nog wel eens meer in recentere tijd.

https://www.strava.com/activities/5844954817

Een gedachte over “Luik – Namen 79 Km

  1. Hey Danny, op precies dezelfde plaats in Namen heb ik ook nog eens geslapen toen ik met de fiets onderweg was. En Liege uitfietsen, idd, da’s geen sinecure hé! Ik heb het in omgekeerde richting gedaan. Die Ravel bij het binnenkomen van Liege, de juiste weg vinden, dat was een huzarenstuk vond ik!
    Veel fietsgenot!
    Groetjes,
    Dirk

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s