Oostende – Gent 102 Km

Het weer was nog steeds niet mooi maar ik hield het vandaag wel nagenoeg droog. Enkele keren begon het wel even lichtjes te regenen maar het zette nooit door, ik heb alvast geen regenjasje gedragen. Aanvankelijk dacht ik dat het ook met de wind nogal meeviel, tot de route wat begon te kronkelen en ik hem ook al eens op de kop kreeg. Gelukkig had ik hem over het geheel van de rit overwegend in het voordeel.
Bij het verlaten van Oostende kwam ook wat lichte nostalgie te kijken. Ik passeerde langs de zone tussen de Kazerne Bootsman Jonsen en de Marinebasis van Oostende waar ik in een vorig leven 8 maanden spendeerde als milicien aan boord van een MSI, mijnenveger. In het nabijgelegen Maria Hendrikapark legde ik destijds nog de coopertest af, in het kader van de fysieke geschiktheidstest. Natuurlijk is de buurt in die 40 jaar, zolang is dat dus al geleden, wel wat veranderd maar er waren toch ook nog een pak herkenningspunten.
Ik reed dan langs het kanaal naar Brugge tot aan de aansluiting met het kanaal naar Nieuwpoort, waar ik op mijn beurt dan weer aansluiting vond met mijn route. De route ging dan verder door het hinterland van de kust. Ik passeerde nog langs De Haan en Blankenberge maar de zee kreeg ik dus niet meer te zien. Daarna ging het richting Lissewege, maar dat bezocht ik al eens eerder uitgebreid (pbase.com/dannyc/hereandthere&page=15) en er was vandaag zo al volk genoeg. Ik reed er vandaag dus gewoon door. Ooit was Lissewege overigens gewoon een plaatsje langs de grote weg van Brugge, waar ik een jaar gekazerneerd was, en de basis van Zeebrugge, waar we toen o.a. naartoe gingen om te zwemmen. Eigenlijk ben ik dus ook voor ik in Ieper ging wonen al wel een beetje West-Vlaming geweest 🙂 .
Bij Damme zag ik, verspreid, ruim 20 ooievaars, sommigen in groepjes andere solo. Ik had nog wat in te halen tegenover mijn broer die onlangs wat gelijkaardigs tegenkwam in de omgeving van Planckendael 😉 . In Damme zelf gold dan hetzelfde als in Lissewege, ik was er al eerder (pbase.com/dannyc/damme) en er was volk genoeg.
In Brugge zocht ik eerst het station op, de makkelijkste plaats voor een broodjesstop. Daarna ging het langs het, mij ondertussen ook al wel bekende, kanaal richting Gent. In tegenstelling tot de nieuwe route maakte de oude hier onderweg geen lusjes meer. Voorbij de aansluiting met het kanaal naar de Leie keerde de route echter niet terug naar het kanaal maar ging rechtdoor. Hierdoor kreeg ik de Van Vlaenderensmolen in Vinderhoute te zien. Ik passeerde al zo dikwijls vlakbij, langs het kanaal, maar had hem dus nog nooit gezien.
In Gent vond de receptioniste van De Draecke mijn naam niet terug op “de lijst”. Bleek dat er een grote groep fietsers van een organisatie geboekt was, met bagagetransport maar wel enigszins individueel fietsend, en op die lijst kwam ik inderdaad niet voor. Haar collega herkende echter mijn naam als individuele boeking en daarmee was dus alles in orde.
Af en toe kom je onderweg nog wel eens een oud bordje tegen, eentje dat ze gemist hebben.

https://www.strava.com/activities/5812686881

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s