Gent – Vorselaar 124 Km

Er kwam vandaag al eens een straaltje zon door maar een mooie fietsdag werd het nog steeds niet, al bleef hij nu wel echt volledig droog. Ook de wind was nog steeds stevig aanwezig. Door het meanderen van de Schelde kreeg ik hem al wel eens van overal maar over de volledige rit was de overwegende richting toch wel weer van achter, dan stoort het natuurlijk niet zo dat hij stevig blaast 🙂 .
De rit begon vrijwel hetzelfde als de vorige keer. De oude route koos wel wat vlugger voor de linkeroever en bleef daar ook langer, ze deed dus 2 veren minder. Het enige Scheldeveer dat me nu nog restte was deze van Moerzeke naar Sint Amands. Ik trok de laatste kilometers nog een stevige sprint waardoor ik nog net de laatste overzet voor de middagpauze haalde, ik kon hem nog net voorbijgaan terwijl hij kwam aanvaren.
In Temse stak de oude route niet terug de Schelde over maar bleef aan de rechterkant om wat verder voor de Rupel en de Nete te kiezen om richting de Kempen te rijden. Daar kwam ook wel weer een veer bij te kijken om de Rupel over te steken. Mijn “veer timing” was goed vandaag, ook hier moest ik maar 5 minuutjes wachten.
In Pulle verliet ik de route om de laatste paar kilometers naar huis af te leggen. Daarmee ben ik een dagje vroeger dan gewoonlijk maar ik wou moeder graag eens “live” een gelukkige verjaardag wensen. Ik hoop dat ik dat volgend jaar niet zal kunnen, dat zou betekenen dat er eindelijk opnieuw probleemloos kan gereisd worden 🙂 .

https://www.strava.com/activities/5818435473

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s