Diegem – Beersel 89 Km

Het weer ging vandaag verder op het stramien van gisteren, best wel mooi maar nog steeds met een goed voelbare wind. Af en toe troepten er ook donkere wolken samen maar regen heb ik niet gehad.
Vanmorgen eerst begonnen met naar en dan verder rond de luchthaven te rijden. Het is nog steeds eerder rustig op Zaventem maar ik heb toch de hele dag geregeld het geluid van vertrekkende vliegtuigen boven me gehad, ze vertrokken vandaag dus in zuidelijke richting.
De Groene Gordel is niet overal even groen en fris, rond Vilvoorde laat het toch een beetje te wensen over. Verder gaat het wel vooral door bossen en velden. Ook als je de noordelijke kant van Brussel neemt gaat het daarbij voortdurend op en af.
Bij Sint-Pieters-Leeuw verliet ik de route om rechtstreeks naar mijn doel te rijden. Ik zat dan al even op het stuk dat ik vorige keer ook al deed en de lus langs Halle had ik daarbij niet meer nodig. Het doel van vandaag was het Kasteel van Beersel. Ik wist ook vorige keer dat ik in de buurt passeerde maar de routes passeren er niet echt en met de langere ritten van toen ben ik het dan niet extra gaan opzoeken. Dat heb ik vandaag dus goedgemaakt. Onderweg was trouwens ook het gemeentehuis van Dilbeek wel het vermelden waard, ook een kasteeltje.
Na het kasteel ben ik dan nog een beetje verder gegaan voor mijn overnachting. Geen herberg of IBIS in de buurt en ik heb het dan maar bij Best Western gezocht. Ik had eerst even bij een B&B met 1 kamer geprobeerd maar die was toen al geboekt. Er zijn er waarschijnlijk nog wel in de omgeving maar ik heb dan toch al snel richting Best Western geschakeld. Dat was wel een beetje een gok want hij ligt eigenlijk op een parking langs de autosnelweg maar volgens Google Maps kon ik er probleemloos naar toe fietsen. Dat bleek ook maar ik was toch pas echt zeker toen ik het ter plaatse zag 🙂 .
Ik was ruim op tijd om de triomftocht van van Aert te zien maar heb dat wel op “holland” moeten doen want Best Western gelooft schijnbaar niet in de VRT, wel in de Franstalige zenders en in de Vlaamstalige commerciëlen. Zoals wij van der Poel een beetje van ons claimen, zo claimen de Hollanders van Aert een beetje. Van Aerts grootouders langs vaders zijde zijn van Nederlandse origine en zijn oom zou, als Nederlander, ook vier maal de Tour gereden hebben.

https://www.strava.com/activities/5589598241

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s