Doornik – Gent 88 Km

Gisteren dan toch nog nat geworden. Toen ik naar het centrum ging om iets te eten kreeg ik de zachte voorbode van een stevige bui, de stortbui zelf viel terwijl ik aan het eten was en op de terugweg kreeg ik nog wat naweeën van de bui.
Ook bij het fietsen had ik vandaag niet hetzelfde geluk als gisteren. Ik vertrok met regen en dat bleef zowat de hele dag kwakkelen met geregeld wat regen maar nooit zware buien.
Officieel loopt de Schelderoute van Doornik naar Antwerpen maar dat klopt niet echt. De route begint eigenlijk pas vanaf Spiere, net over de taalgrens. Het zal wel te maken hebben met communautaire taalregels, geen nederlandstalige aanduidingen op franstalig grondgebied.
Eigenlijk reed ik de route van vandaag al wel eerder. Ik deed wel eens de “blauwe ruit” fietsroute en die gaat onder andere van Bossuit naar Doornik. Ook heb ik een route die ik wel eens deed, met de koersfiets, langs de Schelde van Bossuit naar Gent.
Ik volgde de route niet helemaal ten gronde. Bij Kluisbergen ging de route verder langs de andere kant van de Schelde, wat ik al stom vond want je kan perfect langs links verder naar Doornik. Aan de overkant was het jaagpad echter afgesloten en omdat er ook een bord specifiek voor fietsers stond heb ik dat maar niet genegeerd en keerde terug naar de overkant om mijn weg voort te zetten. Terwijl ik de brug overstak zag ik 2 andere toerfietsers die ongeveer gelijk met mij Doornik verlieten en duidelijk ook de Schelderoute deden. Een eind verder kon ik zien dat zij het verbod wel genegeerd hadden en daarbij schijnbaar geen problemen bij hadden.
In Oudenaarde ging ik op zoek naar een broodjeszaak. Een voordeel van wat kortere ritten, je neemt al eens rustiger de tijd voor een lunch en koffiepauze. Toen ik mijn weg voortzette merkte ik in het centrum al bordjes van de route op en dus volgde ik die maar meteen. Aanvankelijk bleek ik ze in de verkeerde richting te volgen en moest ik nog eens terugkeren. In de juiste richting bleken ze wel wat ingewikkeld te zijn. Daar maken wel meer routemakers zich schuldig aan, het onnodig ingewikkeld maken van de route.
Ik hield even voor Gent ook even halt voor het monumentje van De Scheldevrienden voor Wouter Weylandt, Frederiek Nolf en Dimitri De Fauw.
In Gent zou ik zo lang mogelijk de route volgen alvorens definitief naar het centrum af te draaien, tot ik de indruk kreeg dat ik Gent terug aan het buiten rijden was. Ik keerde dus nog maar eens even terug. In Gent vond ik behoorlijk vlot de weg richting de jeugdherberg tot aan het einde, de laatste details bleken wat moeilijker.

https://www.strava.com/activities/5552803160

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s