sport rit 196 Km

Een tijdje geleden, net voor mijn roadtrip, had ik het over een rit richting 200 Km. Ik heb die rit toen nog even in de kast laten liggen vanwege de daaropvolgende plannen maar vandaag, op deze droge en koelere dag, leek het me geschikt om die rit eens te doen. Het werd een rit langs het water. Ik reed naar Brugge zoals ik het al eens eerder deed: langs het Ieperleekanaal en de IJzer richting Nieuwpoort en van daar langs het kanaal naar Plassendale om aan te sluiten op het kanaal Oostende – Brugge. In Brugge zocht ik deze keer het kanaal naar Gent op dat ik zou volgen tot de aansluiting met het kanaal naar Deinze. Bij die aansluiting moest ik even op avontuur, er was daar een triatlon bezig en ik mocht er niet bij. Toen ik wat verder het kanaal naar Deinze overstak, zag ik de triatleten daar ook beide kanten van het kanaal bezetten. Ik hield het voorlopig dus nog even bij een parallelweg, tot ik zag dat het jaagpad beschikbaar was. Van Deinze ging het verder langs de Leie die ik volgde tot Komen. Vanaf Komen volgde ik het kanaal Ieper – Komen. Dat is door problemen bij de aanleg eigenlijk nooit een kanaal geworden maar er staat wel water in, voor het grootste deel toch. Bij de aansluiting op het Ieperleekanaal was de cirkel rond.
Dat van die droge dag was wel een lachertje, een groen lachertje 😦 . Voor het vertrek hing er nog wat vochtigheid in de lucht maar aangezien ze het op de radio nog steeds bij een droge dag hielden ging ik er van uit dat dat wel vlug zou over gaan. Dat bleek echter een misrekening. Het ging integendeel echt motregenen, niet zwaar maar wel voldoende om de weg echt nat te maken. Dan krijg je als fietser dus ook nog regen van beneden. Af en toe minderde het wat maar het zou pas voorbij Brugge droog worden.

https://www.strava.com/activities/5495810537

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s