Leuven – Hotond 128 Km

Mijn route passeerde in Leuven praktisch aan mijn voordeur, aan de andere kant van het station. In Leuven ontmoette mijn route de Kunststedenroute en daarmee had ik mijn afpijling terug … tot in Duisburg, toen de Kunststedenroute richting Brussel ging. In Hoeilaart ontmoette ik dan weer de Groene Gordelroute en zo had ik weer een tijdje mijn pijlen terug. Het zijn dus de enkelvoudige aanduidingen van de Heuvelroute die nog ontbreken.
Het werd vandaag dus weer een lange en zware rit. Voorbij Geraardsbergen trok ik weer zo goed en zo kwaad als kon mijn route recht om richting mijn bestemming te gaan.
Het was wel weer een mooi rit door een stukje minder bekend Vlaanderen, tussen Brussel en Wallonië. Ik heb ondertussen wel het verhaal van “Vlaanderen Land – Vlakke Land” geklasseerd als zijnde een mythe, ik heb sinds de Maas geen vlak meer gezien 🙂 . Wat geen mythe is dat is dat wij schijnbaar een volk van kasseien zijn, ik heb sinds mijn proloogje in de buurt van Ieper genoeg kasseien gedaan voor de rest van het jaar en nog een paar jaar daarbij.
Logeren doe ik op mijn favoriete Vlaamse berg, in Sporthotel Hotond, al was ik vandaag op het einde van de rit iets minder blij met de Hotond. Ik deed hem ook via een, steile, zijkant die ik nog niet eerder deed. Voor mijn gevoel is dit Ronse maar officieel is het schijnbaar grondgebied Kluisbergen. Ik heb het dus maar gewoon bij Hotond gehouden.
Morgen de laatste etappe en het gaat vooral bergaf gaan, Ieper ligt tenslotte lager dan de top van de Hotond 🙂 .

https://www.strava.com/activities/5441163868

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s