Gent – Vorselaar 129 Km

Vanmorgen ben ik wel een eindje richting centrum gereden om mijn route terug te vinden. Dat is eigenlijk wel een ervaring, door Gent fietsen in de ochtendspits. Je zou het niet zeggen als je sommige centrumstraten ziet maar Gent is echt wel een fietsersstad.
Mijn route was vandaag een dubbele route, de verderzetting van de Kunsstedenroute maar ter gelijkertijd ook de Schelderoute die van Doornik tot voorbij Antwerpen loopt. Dat geeft me ineens een idee voor een volgende keer, op de heenweg langs Doornik rijden en de Schelderoute doen en om terug te rijden de Kunstedenroute verder zetten van Antwerpen langs Mechelen en Leuven naar Brussel.
De Schelderoute maakt gebruik van enkele veerdiensten om de Schelde over te steken. Dat zijn voorbeelden van strakke ambtenarij. De “kapitein” zit op zijn boot te nietsen en ziet zijn klanten aan de overkant maar ze varen maar op het half en het hele uur, het duurt nochtans maar 5 minuten om heen en weer te varen. Bovendien varen ze om 12u30 niet vanwege “lunchpauze”. Ze werken dus 10 minuten per uur maar hebben wel een pauze nodig.
In Baasrode was ik even het spoor kwijt, tot ik merkte dat ik weer het veer naar de overkant moest nemen. Ook terug aan de overkant was ik even verder weer het spoor kwijt, ik heb dan de route maar weer opgeladen naar de GPS. Bleek dat ik alweer een veer had moeten nemen. Nu waren er op het jaagpad in de buurt van verscheiden veerdiensten werken in uitvoering en mogelijk heb ik daardoor een aanwijzing mis geïnterpreteerd maar je moet het ook niet te gek maken natuurlijk, van veer naar veer rijden dat blijft niet plezant. Ondertussen was het middag en met de wetenschap dat er tot 1 uur niet meer gevaren wordt, heb ik maar zelf mijn route naar Temse gezocht. Daar stak de route weer de Schelde over, over de brug deze keer.
Bij het naderen van Antwerpen bleek nog eens dat op Linkeroever, tegenover de havenindustrie, nog mooie natuurgebieden liggen. In Antwerpen maakte de route gebruik van de tunnel langs de Kennedytunnel maar ik weet uit ervaring dat de Sint Annekestunnel vlotter werkt en reed dus een eindje verder. In Antwerpen ging de route over op de Kempenroute. Ik liet me door de route door Antwerpen leiden. Dat was mooi voor een keer, door een stukje onbekend Antwerpen en het Rivierenhof, maar de volgende keer kies ik toch voor mijn vlottere klassieke route.
In Antwerpen merkte ik dat het weer begon te keren maar ik raakte toch nog net droog thuis. Ik heb er wel enkele tussensprintjes voor getrokken.

https://www.strava.com/activities/5411924035

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s