Vorselaar – Vorselaar 120 Km

Ook vandaag dus weer een stevige rit gemaakt. Dat was origineel nochtans niet gepland, ik had aan een rustig weekend bij moeder gedacht, maar dat veranderde vorige week. Ik had de info over de Vlaanderenroute gevonden via een pagina van de Groteroutepaden, die dus ook fietsen behandelt, met daarbij ook een link naar de route op Route You. Vorige week zag ik op mijn fietstochtjes echter bordjes op plaatsen waar ik die niet verwachtte en dus ging ik mijn info maar even verifiëren. Bleek echter dat de betroffen pagina niet meer actief was. Ik zocht dan maar wat verder en kwam zo terecht op de pagina van Vlaanderen met de fiets. Eigenlijk had ik beter direct naar die pagina gezocht, ze staat tenslotte vermeld op de bordjes. Anderzijds weet ik niet of ze eerder al actief was, officieel is de route ook pas geopend vanaf 1 juni. Hoe dan ook, volgens de nieuwe info was de route nu een 940 Km tegenover de 840 Km die ik eerder vond. Met name de sectie Kempen bleek een heel stuk langer. Daarom deed ik vandaag dus een lus door de Antwerpse Kempen. Op de pagina van de Groteroutepaden is de link overigens ook vervangen door een link naar Vlaanderenmetdefiets.
Om te beginnen keerde ik een 12 Km terug om weer aansluiting te vinden op de route. De route ging verder langs het antitankkanaal. Ik was er zo van overtuigd dat ze dit kanaal wel zou blijven volgen dat ik een beetje minder ging opletten. Ze deed dit echter niet en toen dat ik dit eindelijk opmerkte kon ik dus een stuk terugkeren. De Kempenaar fiets graag door bos en veld, de bos- en veldwegen hadden de zondvloed gelukkig goed verwerkt en waren nog onverwacht goed berijdbaar. Toch zou ik nog last krijgen van de regen van gisteren maar dat was op de weg in plaats van het bos. Voor wie het niet zou doorhebben, het linkse water op de foto’s 7 en 8 betreft de weg en niet het riviertje. Het eerste deel de bocht om heb ik nog geprobeerd, hoewel het best wel diep was, maar toen ik op een kruispuntje wat verder zag wat nog volgde heb ik toch maar even een alternatief stukje gezocht.
Ik volgde de route vandaag tot ik het kanaal Herentals – Bocholt bereikte, dat is dus maandag mijn aanknopingspunt voor het vervolg. Dat is wel nog 33 Km van thuis. Ik deed vandaag dus 45 Km die niet tot mijn route behoorden, naast mijn stukje omleiding rond de overstroming.

https://www.strava.com/activities/5417262917

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s