Nieuwpoort 5,5 Km

Vandaag een uitstapje met de trein naar zee gemaakt. Het begon in Oostende, mijn verblijft daar een weekje met moeder maar moest zijn week even onderbreken voor zijn “eerste prik” en ik ben hem dus even gaan vervangen. Ik ben zo’n beetje de reservebank thuis 🙂 . Ik nam dan met moeder de tram naar Nieuwpoort voor een wandeling. We begonnen vanaf de vismijn met een toertje rond het Albert I Memorial en het Ganzepoot sluizencomplex om dan langs de IJzermonding richting Nieuwpoort Bad te gaan. Ik vind vooral de wandeling langs de IJzermonding echt mooi, niet in het minst vanwege het zicht op de vlakte aan de overkant maar vandaag was dat zicht wat beperkt door de omstandigheden. De eerste helft van de wandeling viel nog wel mee maar de tweede helft verliep in een zachte maar gestage regen. Het kon echter nog erger geweest zijn natuurlijk, terwijl we wachtten op de tram viel er een stortbui die onderweg niet te verwerken zou geweest zijn. Anderzijds kon het ook beter, wat later op de middag werd het stralend mooi.
Ik kom met de fiets wel vaker in de streek, met name in Nieuwpoort, maar dan zonder de zee te zien. Dat was dan ook alweer een hele tijd geleden dat ik die nog eens zag. Misschien moet ik dat wel eens meer doen, gewoon even de zee gaan bekijken.
Bij thuiskomst stak ook mijn uitnodiging voor een prik in de bus, over 10 dagen ben ik ook aan de beurt.

https://www.strava.com/activities/5324907349

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s