Crossen door de bossen 30 Km

Crossen door de bossen is, met 29 Km, een fietsroute op kindermaat. Ik ben de bordjes ervan al dikwijls tegengekomen en was er wel wat nieuwsgierig naar maar 29 Km is me toch wat weinig om te fietsen, ik besliste dan maar om er eens een extra stevige wandeling van te maken. Uiteindelijk zou het parcours vanalles doen behalve crossen door de bossen, alleen de passage door de Palingbeek voldeed even aan die beschrijving. Het was wel een mooi parcoursje maar ik zou er niet met een kinderfietsje aan beginnen, het gaat hier en daar toch even behoorlijk op en af.
Ik begon er vanmorgen goed op tijd aan, enerzijds vanwege de afstand maar ook om dan onderweg even een picknick pauze in te lassen. Het was zo vroeg wel erg voorzichtig wandelen, het was op veel plaatsen toch echt wel glad. Ik kwam nochtans al behoorlijk wat fietsers tegen. Ik zou het niet gedurfd hebben denk ik, vooral het eerste uur niet maar ook daarna was het hier en daar nog enigszins delicaat. Bij het verlaten van Zonnebeke, na goed 10 Km, nam ik mijn picknick. Ik had daarvoor een thermos soep mee, ideaal in de omstandigheden: warm, voedzaam en vloeibaar. Nog eens 10 Km verder, bij Hill 62, nam ik nog een kleine pauze voor een snackje.
Dit is waarschijnlijk de langste afstand die ik ooit wandelde al was er ook wel eens een tijd dat ik die afstanden liep, gewoon als training. Mijn timing was vandaag wel perfect, net na thuiskomst begon het lichtjes te sneeuwen.

https://www.strava.com/activities/4674883521

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s