sportrit 66 Km

Ik ga voor een keer beginnen met een virus in plaats van fietsen. Ik vind dat onze regering deze corona crisis tot nu toe echt goed heeft aangepakt, een stuk beter dan onze buren om nog te zwijgen van onze grote vriend van over de oceaan. Dat komt waarschijnlijk omdat onze politiekers zich voor een keer volledig laten leiden hebben door de echte kenners. Na 10 dagen begint dat blijkbaar wel lastig te worden voor sommigen onder hen. Eerst was er Jambon die schijnbaar soloslim speelde met een Trumpiaans “er moet meer volk op de werkvloer” en daarna volgde De Crem, schijnbaar op voorzet van de politie, met een kilometerbeperking voor fietsers, en dan kom je in mijn vaarwater natuurlijk. Gelukkig was er al snel Marc Van Ranst om dat idee te counteren en hopelijk doet hij dat ook vanmiddag in de vergadering van de veiligheidsraad.
Wat dat betreft moet ik ook eens een complement geven aan Bart De Wever. Ik ben geen van de man maar ik las er vandaag wel een goede uitspraak van: “Hou op met regels voortdurend aan te passen”. Het Ministerieel Besluit is volgens hem duidelijk, ik heb het natuurlijk niet zelf gelezen, en men moet dan ook stoppen met het voortdurend tot in de details te verfijnen en herinterpreteren, laat het dan verder handhaven door de politie en toezichtdiensten. Misschien zit het probleem wel in de achteruitgang van het begrijpend lezen. Volgens mij betekent in eigen buurt sporten dat men niet in de auto stapt om allemaal naar hetzelfde bos of park te rijden en daar in grote concentratie gaat wandelen of fietsen. Hopelijk besluit de vergadering vanmiddag dat ook.
Verder ben ik vandaag wel niet voor een extra lange rit gegaan maar wel een behoorlijk stevige, langs de bergjes. Ik heb mijn normale bergrit wel wat moeten aanpassen want normaal gaat deze ook langs de Catsberg, in Frankrijk, en dat kan momenteel natuurlijk niet.

https://www.strava.com/activities/3223813678

2 gedachten over “sportrit 66 Km

    1. Zoals ze tegenwoordig zeggen, de kans lijkt me heel klein. Ik geloof niet dat in mei de campings in Nederland, langs waar ik zou vertrekken, al open zullen zijn. Ik hoop wel op, een maand, later maar zal me dan waarschijnlijk beperken tot een rondje Nederland.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s