Terug thuis

Ik ben dus terug thuis, dat is dan thuis bij moeder. Eigenlijk ben ik dat al 24 uur maar gisteren was er niet veel lust of moed om daar iets over te melden.
Ik werd, in Belgische tijd, woensdag avond om 8 uur bij mijn hotel opgepikt voor de transfer naar de luchthaven. Dat was erg ruim op tijd, en voor de kleine en rustige luchthaven van Christchurch is dat niet echt nodig, maar deze keer was dat op conto van de reisagent die de transfer regelde, al zou ik het zelf waarschijnlijk op dezelfde manier gedaan hebben. Een pick-up net na het ontbijt, in lokale tijd, komt overigens best goed uit.
Van Christchurch volgde een vlucht van ruim 10 uur naar Singapore. In Singapore had ik deze keer “maar” 6 uur en daar boekte ik geen kamer voor, het duurt dan toch wel behoorlijk lang. Van Singapore naar Amsterdam was nog eens goed voor een vlucht van ruim 13 uur. In oostelijke richting duren de vluchten altijd wat langer vanwege de overwegende tegenwind. Op Schiphol moest ik wel even wachten op mijn fiets. Ondertussen passeerden er wel nog 3 andere fietsen, van een andere vlucht, om nog maar eens te wijzen op de draaischijf van Schiphol in het “ver weg fietsen”. Na Schiphol ging het dan per trein naar Herentals en nog even met de fiets verder naar huis. Daar kwam ik even voor de middag aan. Ik was dus zowat 40 uur onderweg, waarvan een 24 uur effectief in de lucht. Dat is het nadeel van aan de andere kant van de wereld te gaan reizen en dan heb je bij aankomst dus nog weinig lust of moed om iets te schrijven, tenslotte was het dan ook tegen middernacht in mijn vorige tijdszone. Singapore Airlines bevestigde wel nog eens hun reputatie met ook in economy ruime beenruimte en goede service.
Daarmee is een mooie reis definitief ten einde, tijd om stilaan aan de volgende te denken: in onze eigen lente en zomer nog eens richting Noorwegen maar niet helemaal meer tot boven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s