Actief Christchurch

Vandaag, op mijn laatste dag in Nieuw Zeeland, nog een laatste uitstap gemaakt.
Mijn alternatieve retour route voor maandag zou onder andere via een veerbootje van Diamond Harbour naar Lyttelton gegaan zijn. Volgens mijn allereerste plan zou ik zelfs nog overnacht hebben in Diamond Harbour maar dat was al eerder geschrapt voor een extra overnachting in Akaroa. Vandaag heb ik dan de bus naar Lyttelton genomen om daar met het veerbootje naar Diamond Harbour te gaan om daar nog wat te wandelen, nog een laatste keer in het bos, een laatste keer tussen de vogels, een laatste keer langs zee. Ik was in mijn bericht van maandag overigens een beetje optimistisch geweest met mijn 150 wandelkilometers. Daar bleken ook nogal wat kilometers van november thuis voor het vertrek bij te zitten. Uiteindelijk deed ik ongeveer de helft, plus 7,5 van vandaag.
Toen ik in Lyttelton aankwam voelde ik me al bijna thuis. In de mate dat ik me, na een twaalftal bezoeken, behoorlijk thuis voel in Noorwegen. Lyttelton blijkt ook een cruise bestemming te zijn, vanwaar ze waarschijnlijk o.a. Christchurch bezoeken. Bij de terugkeer met het veerbootje voelde ik me nog dichter bij huis met de verschijning van de Albatros uit Sliedrecht.
Toen ik terug in mijn hotel aankwam stond mijn “geboxte” fiets al te wachten. Daarmee zit het er echt wel ongeveer op, morgenvroeg om 8 uur heb ik een pick-up naar de luchthaven voor de lange weg terug.
Voor de laatste dag heb ik nog wat meer extra foto’s, ik kan soms echt niet selecteren.

https://www.strava.com/activities/3012271638

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s