Akaroa 1

Het heeft even geduurd voor het zich manifesteerde maar ik heb gisteren inderdaad toch mijn armen wat verbrand.
Onuku Farm Hostel was een boerderij die origineel dateert uit 1870 en sinds 1980 is het een hostel. Het is er aangenaam verblijven maar het is toch een beetje een vergissing van hier te komen, het is gewoon te moeilijk om er te geraken. Ik ben vandaag zoals gezegd te voet heen en terug naar het stadje gegaan maar zelfs dan is het een martelgang, in beide richtingen. Ik denk dat ik morgen maar gewoon boven blijf 🙂 .
Nieuw Zeeland is duidelijk Brits maar Akaroa is Frans. In 1838 vaarde een Franse walvisjager de baai in om te schuilen voor een storm. Het leek hem een mooie plaats om te koloniseren en hij onderhandelde de verkoop van land met de lokale Maori stam. Hij vaarde terug naar Frankrijk en keerde 2 jaar later terug met een groep kolonisten. Ondertussen hadden de Engelsen net de controle over volledig Nieuw Zeeland verkregen en zijn akkoord met de lokale stam was dus niets meer waard. Toch maakte hij hier met zijn kolonisten een Franse nederzetting en dat is tot vandaag merkbaar, o.a. door de vele nog steeds Franstalige straatnamen.
Ik had dus gezegd dat ik vandaag zou gaan bootje varen en de ster van de dag was daarbij de Hector dolfijn. De Hector dolfijn is de kleinste en zeldzaamste dolfijn in zee, hij komt alleen rond het Zuid Eiland van Nieuw Zeeland voor en een grote kolonie daarvan bevind zich in, en in de omgeving van, de “Akaroa Harbour”. De Akaroa Harbour is dus eigenlijk de fjord hier.

https://www.strava.com/activities/3000066166

https://www.strava.com/activities/3000065173

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s