Christchurch – Akaroa 88 Km

Ik heb me vanmorgen klaar gemaakt zonder eerst even buiten te checken, in dezelfde korte mouwen uitrusting als gisteren. Dat bleek aanvankelijk vrij optimistisch want het bleek grijs en kil te zijn, maar het ging nog net.
Ik zei gisteren dat ik nog een stevig stuk verder zou gaan en dat zou vandaag ook blijken. Eerst was er een vrij lange aanloop, een beetje zoals de aankomst van gisteren weinig interessant. Daarna kwam ik dichter bij de heuvels langs de ene kant en de zee aan de andere, en toen werd het dus een stuk mooier. Ook het weer werd ondertussen een stuk mooier met een mooie blauwe hemel. Omdat het vanmorgen erg grijs was heb ik me niet ingesmeerd en omdat er toch een frisse bries stond heb ik dat ook daarna niet gedaan. Ik merk er voorlopig nog niets van maar het zijn wel de perfecte omstandigheden om op het einde van de reis toch eens te verbranden 🙂 .
De laatste 30 Km mocht er nog eens deftig geklommen worden, de eerste over 6 Km voor een hoogte van 450 meter. De afdaling die dan volgde was ook te steil om echt van te genieten. Na de afdaling volgden dan nog een aantal kortere maar evenzeer pittige bultjes.
Ik heb eerder al eens gezegd dat ik hier een backpackers had op een 7 Km van het centrum. Ik had er echter moeten aan denken dat 7 Km hier niet noodzakelijk hetzelfde betekent als thuis. Op kaart zag het er wel leuk uit, verder langs de fjord. Ik moest echter al snel een bergje over en dan moest het ergste nog komen, de laatste 1500 meter. 8 weken lang ben ik overal naar boven gefietst maar hier ben ik uiteindelijk moeten plooien en voet aan grond zetten, 500 meter heb ik mijn fiets moeten duwen.
Ik zei eerder dat ik die 7 km met plezier zou op en af fietsen, geloof ik, maar ik denk dat ik ze maar zal wandelen. Ik heb de tijd en het is gemakkelijker naar boven wandelen zonder fiets aan de hand 🙂 . Ik blijf hier voor 2 dagen, morgen ga ik nog eens bootje varen en daarna weet ik het nog niet.

https://www.strava.com/activities/2997529073

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s