Cheviot – Amberley 67 Km

De wind was vanmorgen terug behoorlijk wat afgenomen maar hij blies nog steeds vanuit de verkeerde richting. Een zuiden wind betekent hier een frisse wind, het zijn dan ook frisse ochtenden om te beginnen. Op de middag was er weer even een poging om te gaan regenen maar die zette vandaag niet door.
De route ging vandaag nog steeds verder over Highway 1. Verder heb ik het gevoel van bijna rond te zijn. De omgeving is nog steeds mooi maar ik heb zo het gevoel van het de afgelopen 8 weken al mooier en indrukwekkender gezien te hebben. Het doet ook een beetje denken aan dag 1, al is de weg wat minder rechtlijnig, met velden en weiden met de heuvels wat meer in de verte.
Een HST-lijn moet je in Nieuw Zeeland nog niet direct verwachten. Alle treinverkeer, vracht zowel als personen en soms gewoon gemengd, gaat hier over een éénsporig diesel netwerk.
Halfweg was er een gelegenheid voor een koffiestop, waar ik graag gebruik van maakte. Toen ik er aankwam stond een Duitser al met zijn armen te zwaaien en te roepen dat ik uitgenodigd werd voor een koffie en hij betaalde uiteindelijk ook mijn koffie en muffin. Ze, hij en zijn van origine Nieuw Zeelandse vrouw, waren me even voordien gepasseerd en zaten zowat te wachten tot ik aankwam. Ze zijn normaal zelf enthousiaste fietsreizigers, nu even in Nieuw Zeeland voor familiale redenen, en vonden dat ik wel een traktatie verdiende voor mijn inspanningen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s