Kaikoura – Cheviot 69 Km

Ik geloof niet dat er gisteren nog veel uitgevaren is, het is ook aan land nog onaangenaam winderig geworden. Ook vandaag wordt er mogelijk niet veel gevaren, er stond nog steeds een stevige wind.
De route ging verder over Highway 1, tot aan kilometer 22 nog langs de kust maar dan wat meer het binnenland in. Het veranderde aanvankelijk weinig aan de situatie, alleen werden de hellingen een stuk langer en hoger. Al snel werden echter ook de wolken daar wat donkerder en een eindje verder begon het heel lichtjes te motregenen. Nauwelijks het noemen waard en de moeite niet om regenkledij aan te doen. Een eind verder werden de druppels echter toch wat groter en toen ik even voor een top de gelegenheid zag deed ik toch maar mijn jasje bij aan, schoenovertrekken en regenbroek leken me niet nodig maar een jasje toch wel. Over de top bleek al vlug dat ik beter het hele pakket aangedaan had, aan de andere kant reed ik recht in een stevige bui. Af en toe stopte het eventjes maar uiteindelijk zou ik eigenlijk een dik uur door de stevige regen rijden. Toen ik de laatste heuvel over was begon het ook weer op te klaren en ik eindigde uiteindelijk in de zon.
Toen ik de motel eigenaar vertelde dat ik een dik uur regen gehad had keek deze verbaasd en zei dat ze die ook wel konden gebruiken, dat is de eerste keer sinds ik in Nieuw Zeeland ben dat ik dat hoorde. Nu moet ik wel toegeven dat zijn gras er redelijk droog uit ziet en het is ook al een tijdje geleden was dat ik nog door de regen reed. En, zoals vandaag weer bleek, het is ook niet omdat het hier ergens stevig regent dat het dat 10 Km eerder of later ook doet.

https://www.strava.com/activities/2988703754

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s