Kaikoura 2

HOERA!
Vandaag zat het allemaal zowat mee. Het begon met een stralend blauwe hemel. Daarna volgde wel een kleine terugslag, zoals ik door het ontbreken van een bevestigingsmail al vreesde bleek mijn nieuwe boeking niet uitgevoerd te zijn. Het was echter geen probleem om mij op de nieuwe voorziene vaart te krijgen. Misschien omdat ze wat vroeger was dan die van gisteren. Hoewel er nog steeds dezelfde beperkingen golden als gisteren bleek het op zee voorlopig toch rustiger te zijn dan gisteren, ik heb alvast niemand echt ziek zien worden. En dan bleken we ook nog een mooie ontmoeting met een walvis te krijgen, eindigend in het magische staart moment van de duik en de foto waar zowat iedere fotograaf wel van droomt. Nu moet ik ook niet meer jaloers zijn op Kurt’s foto op zijn bureel. Wat we te zien krijgen van de walvis is maar de top van zijn hoofd en uiteindelijk dus zijn staart. Daaronder zit een beest dat zo groot is als onze boot en ruim 2 keer zo zwaar. We zien slechts het spreekwoordelijke topje van de ijsberg dus.
We misten ook nog nip een tweede contact, de captain zag hem duiken terwijl we hem naderden. Om dat goed te maken zijn we dan nog op zoek gegaan naar een groep dolfijnen. Het betekende dat we wat later zouden terugkeren maar dat kon vandaag geen kwaad. Terwijl we bij de dolfijnen waren kwam plots een stevige wind opzetten, er was ook storm voorspeld voor de namiddag. De volgende 4 uitvaarten waren alvast gecancelled vanwege de ruwe zee en daardoor kon het dus geen kwaad dat wij wat langer wegbleven, het ging niet ten nadele van een volgende groep.
In mijn originele planning stond dat ik 2 dagen in Kaikoura zou blijven maar toen ik wat vertraging opliep door mijn grote omleiding had ik dat teruggebracht tot maar 1 dag. Toen ik later de rest van mijn planning opmaakte merkte ik dat er toch nog genoeg speling op zat voor 2 dagen in Kaikoura, daar ben ik vandaag dus wreed blij mee geweest.
Schijnbaar zou deze wind nog een paar dagen aanhouden, het ziet er dus naar uit dat ik stevig ga mogen stoempen de volgende ritten. Ik ben alleszins enige maten opgefrist om er weer aan te beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s