Picton – Ward 75 Km

Gisteren was er even wat ongerustheid. Ik had voor vandaag een stop voorzien waar altijd wel plaats was voor een fietser, Pedallers Rest. Een backpackers die speciaal gericht is op fietsers en wandelaars. Hoewel hun website stelt dat het niet nodig is om op voorhand te boeken had ik ze op nieuwjaar toch een mailtje gestuurd. Gisteren kreeg ik dan echter een antwoord dat stelde dat peddalers rest als dusdanig niet meer bestaat, het is een airbnb geworden. Hun oude website is echter nog steeds on-line en ook google maps meldt het nog steeds als Cyclists Hostel. Het enige alternatief, tussen mijn stop van gisteren en deze van morgen, was een motel een paar kilometer vroeger maar deze hebben geen on-line booking systeem en voor een mailtje vond ik het eigenlijk wel wat laat. Ik vreesde even om een ritje van 30 Km te moeten laten volgen door eentje van 130 Km maar ik mocht de telefoon van de backpackers gebruiken en kon zo de laatste beschikbare kamer in het motel vastleggen. Probleem opgelost dus.
Ook voor mijn laatste stopplaats voor het einde in Christchurch had ik een probleem. Ik had al een mailtje gestuurd naar een backpackers, ook zonder on-line booking systeem, maar kreeg daar geen antwoord op. Er is daar nog veel meer accommodatie maar veel ervan was ook al volgeboekt en bovendien ook een stuk boven mijn normale budget. Ik heb uiteindelijk via de site van de toeristinfo een andere backpackers gevonden, weliswaar een 7 Km buiten het centrum, en ik heb ondertussen bevestiging ontvangen van mijn reservatie. Ik betaal er voor 3 nachten maar de helft van wat ik anders voor 1 nacht zou betalen, daarvoor kan ik wel die zeven kilometer naar het centrum fietsen.
Hiermee ligt voor de rest van de reis alles vast.
Nu terug naar de actualiteit. Het is gisterenavond nog mooi opgeklaard maar vanmorgen was alles terug grijs en kil. Het is dan in eerste instantie wel weer opgeklaard maar al snel ook terug zwaar overtrokken, in die mate dat ik uiteindelijk al blij was dat het droog bleef. Ik kreeg ook nog eens te maken met een kopwind, niets dramatisch maar toch wel voelbaar.
De route ging vandaag over SH 1, een weg die helemaal verder loopt naar Bluff in het uiterste zuiden. Hij begint trouwens in het uiterste noorden van North Island, met een ferrylink tussen Wellington en Picton. Het is wel een behoorlijk drukke weg maar de passage door de heuvels vond ik wel schitterend, ik houd wel van die grote leegte. Verder waren er ook massaal veel wijngaarden onderweg en op het einde dus een motel in Ward.

https://www.strava.com/activities/2977063692

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s