Havelock – Picton 45 Km

Havelock is de zelf verklaarde hoofdstad van de “Greenshell Mussel”, in het nederlands vertaald als de “Groenlip Mossel”, en dus vond ik het eens tijd om deze echt te gaan proeven. Ik had al wel eens een paar mosselen gehad bij seafood schotels en ook al wel eens gemarineerd gekocht in de supermarkt, maar dat zouden gewone mosselen kunnen geweest zijn ook en dus was het nu tijd voor echte mosselen. De groenlip mossel is een soort die enkel in Nieuw Zeeland voor komt. De schelp is enigszins groen getint maar heeft vooral een erg groene rand en is gigantisch groot. De kleinste exemplaren die ik had waren bij ons nog groot genoeg voor de jumbo’s maar de grotere waren zeker een 12 cm groot en goed gevuld. Je zou ze dus bijna met mes en vork eten want in één keer steek je zoiets niet in je mond. Volgens internet kunnen ze trouwens tot 20 cm groot worden. De smaak en het vlees zijn eerder zacht te noemen. Bij ons, en blijkbaar vooral in Nederland, worden ze schijnbaar in poeders, pillen en siroop verkocht vanwege de goede werking tegen allerlei spier- en gewrichtsklachten.
Vandaag begon niet zo best, grijs en fris met schijnbaar een redelijk windje. Ik vertrok dan ook nog eens met lange mouwen, hoewel de eerste kentering al wel weer merkbaar was. Ook de wind bleek erg goed mee te vallen.
Pas bij het vertrek vandaag, bergop, werd duidelijk hoe mooi de omgeving van Havelock eigenlijk wel is. Boven op het bergje ging ik nog even te voet verder naar een uitkijkpunt. Toen ik terug bij mijn fiets kwam heb ik de “lange laag” toch maar terug uit gedaan, het was toch alweer behoorlijk warm aan het worden. Toch zou het de hele voormiddag overwegend bewolkt blijven en soms toch vrij fris zijn. Na het uitzichtpunt ging het nog even verder langs de fjord om dan over te steken naar een volgende, die ik dan weer zou volgen tot Picton.
Vandaag was een erg kort maar ook bijzonder mooi ritje. Bij aankomst in Picton ging ik eerst nog even verder tot Waikana Bay maar dat bleek zowat het minst interessante deel van de rit te worden. Ik had ook gedacht om in Waikana wat te eten alvorens terug te keren naar Picton maar ik heb er niets gevonden, ik heb dus pas terug in Picton geluncht.

https://www.strava.com/activities/2974354959

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s