Moteuka – Nelson 55 Km

Na dat ik gisteren zei dat het weer zo nog wat zou aanhouden was het vanmorgen terug meer bewolkt. Het was echter wel goed te fietsen en na de middag klaarde het wel al weer wat op.
De rit van vandaag hoort niet tot de top ritten van de reis. Ze ging wel langs de kust maar dikwijls over grote, drukke wegen. De kust is hier ook niet de meest indrukwekkende. Ik zag veel vlaktes die vermoedelijk bij hoogwater vollopen, stranden kan je ze echter bezwaarlijk noemen. Bij Mapua was er de optie om een ferrietje te nemen en verder een trail te volgen over een eiland, met aan het andere einde een brug. De ferrie zat echter al behoorlijk vol en ging maar een keer per uur, hoewel de overtocht zelf maar een paar minuutjes duurt. Ik besliste dus maar om de gewone weg te blijven volgen. Nelson is een behoorlijk grote stad en hoe dichter hoe drukker het werd dus. De laatste 12 kilometers was er wel een fietspad langs de weg, een echt geasfalteerd.
Na me geïnstalleerd te hebben verkende ik ook nog de stad maar steden zijn niet de hoogtepunten van een Nieuw Zeeland reis. Ik zag wel enkele leuke muurschilderingen.
Daarmee zit de laatste rit van het jaar erop, een jaar dat ik uiteindelijk afklopte op 16.250 geregistreerde fietskilometers. Ik registreerde ook 935 wandelkilometers. En gedurende een kleine 5 maanden gebeurde dat dus in het buitenland. Dat was dus mijn 2019 in het kort 🙂 .

https://www.strava.com/activities/2968967131

Een gedachte over “Moteuka – Nelson 55 Km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s